Meetstok van Boerenbusiness in het perceel in Dronten.
De ontwikkeling van de aardappelen in Dronten
Ontwikkeling van de aardappelen in Scharendijke
Perceel in Scharendijke wacht op neerslag
Afgelopen week is er 30 millimeter beregend in Someren
De ontwikkeling van het gewas Someren

Gewastour Week 23

Komende neerslag van belang voor knolzetting

4 Juni 2020 - Redactie Boerenbusiness

De aardappeltelers van de Boerenbusiness Gewastour zijn in afwachting van de hoeveelheid regen deze week. De knolzetting is begonnen en niet ieder perceel kan beregend worden om de aardappelen te voorzien van vocht. 

In de laatste 14 dagen is er op het perceel in Dronten 7,4 millimeter gevallen. Dit is niet goed genoeg voor de knolzetting en de hoop is dat er genoeg neerslag komt. De weersverwachting is dat tot het weekend 20 millimeter gaat vallen. 

Someren
Op het perceel in Someren is afgelopen week weer 30 millimeter beregend. Vandaag (4 juni) is er rond de 8 millimeter gevallen. Hierdoor krijgen de aardappelen genoeg vocht. Op de foto's is de ontwikkeling van de knolzetting goed te zien, het beregen van de afgelopen weken werpt zijn vruchten af.

Scharendijke
De teler in Scharendijke wacht op neerslag. Dit perceel kan niet beregend worden. "De knolzetting is begonnen, het is wachten op de neerslag anders weet ik niet of het goed komt met de knolzetting." Vertelt de teler aan Boerenbusiness. De weersverwachting geeft aan dat de komende 5 dagen ongeveer 40 millimeter wordt verwacht. "Een paar keer een neerslag bui van rond de 20 millimeter zou fijn zijn", zegt de teler.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van deze fotoreportage? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden