Nancy Beijersbergen / Shutterstock.com

Nieuws Boerenprotest

Duitse boeren in 16 steden de straat op

22 Oktober 2019 - Niels van der Boom - 2 reacties

Na hun Nederlandse en Franse collega's gaan ook boeren in Duitsland de straat op om te protesteren. Dinsdag 22 oktober bezetten ze 16 steden met hun trekkers. Vooral in Bonn is het druk, want hier huist een deel van het landbouwministerie in Duitsland.

Alleen al in Bonn worden 1.000 trekkers en 10.000 protesterende boeren verwacht, zo schrijft Top Agrar. Via Whatsapp zouden zo'n 100.000 boeren in Duitsland bereikt zijn om deel te nemen aan de demonstraties. Ook op Facebook is er veel sympathie voor de boerenacties.

Ministers niet aanwezig
Landbouwminister Julia Klöcker en Svenja Schulze, minister van Milieu en Natuurbehouden, zeiden eerder nog te spreken op de protesten, maar zij hebben afgezegd. Wel steunde Klöckner de protesten met woorden op de Duitse zender ZDF: "Boeren worden voor alles verantwoordelijk gehouden en dat is niet fair. Burgers moeten meer bewustzijn krijgen van de rol van de boer. Andersom moeten boeren zich bewuster worden van de kritische consument."

Door heel het land zijn de boeren met hun trekkers vandaag te zien. Van Sleeswijk-Holstein tot Beieren en van Nedersaksen tot Brandenburg. De politie houdt rekening met veel verkeersoverlast als gevolg van de duizenden trekkers die de weg op gaan.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappelmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktupdate Aardappelen.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
schoenmakers 1 22 Oktober 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/10884424/duitse-boeren-in-16-steden-de-straat-op]Duitse boeren in 16 steden de straat op[/url]
Mooi, dit begint er op te lijken.
Ziener 23 Oktober 2019
wat de boeren best zouden doen is , in héél Europa, vooraf gepland op één dag , alle warenhuizen, ALLE die voeding aanbieden, blokkeren. Ja de consument en dat zijn wij ook zullen het NIET voelen in hun beurs. er zijn genoeg BOERENWINKELS, die alles aanbieden, het jaar rond aan korting prijzen en nog gezond ook , zonder veel kms.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden