Shutterstock

Nieuws Stikstof

Geen strengere stikstofregels in Flevoland

16 Oktober 2019 - Jeannet Pennings - 2 reacties

De provincie Flevoland gaat geen extra regels leggen bovenop het landelijk stikstofbeleid. Dat is de uitkomst van het overleg woensdagochtend 16 oktober tussen een afvaardiging van de provincie en een boerendelegatie.

Aan tafel zaten onder meer een aantal Flevolandse boeren namens LTO Noord, het Flevolands Agrarisch Jongeren Kontak (FAJK) en Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV). De eisen die zij op tafel hadden gelegd (het opschorten van het landbouwgedeelte in provinciale beleidsregels) werd deels ingewilligd.

Gedeputeerde Harold Hofstra zei tijdens het spoedoverleg dat Flevoland niet verder gaat dan het landelijke beleid. Ook zei hij dat de beleidsregel uitsluitend geldt voor de nieuwe vergunningen en dat niet getornd wordt aan de huidige (NB-)vergunningen. De latente ruimte wordt verder niet afgepakt en blijft ter beschikking van de huidige vergunningen.

Goed en open gesprek
De boerenorganisaties blijven eisen dat er schotten tussen de sectoren geplaatst worden. Wel spraken zij van een goed en open gesprek, waarin de boeren de gedeputeerde hebben kunnen bijpraten over de huidige problematiek en de onrust en onzekerheid rondom de PAS-kwestie.

Hofstra heeft aangegeven in afwachting te zijn van duidelijkheid van de minister, omdat het om landelijk beleid gaat. Wel heeft hij beloofd zich hard te maken voor de landbouwsector binnen het Interprovinciaal Overleg (IPO) met de 11 andere provincies dat vanmiddag plaatsvindt.

Nieuw overleg
Maandagochtend 21 oktober, de dag voor het collegeoverleg, zitten alle partijen wederom met Hofstra om tafel. Dan wordt de boerendelegatie bijgepraat over de overleggen in IPO- en rijksverband.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Jeannet Pennings

Jeannet heeft haar roots in de bloembollensector liggen en zij groeide op een agrarisch bedrijf in de kop van Noord-Holland op. Als generalist bericht ze voor Boerenbusiness over alle sectoren. Daarnaast verkent ze de mogelijkheden van sponsored advertising.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
Abonnee
polderteler 16 Oktober 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk/artikel/10884365/geen-strengere-stikstofregels-in-flevoland]Geen strengere stikstofregels in Flevoland[/url]
Apart, de voorzitter van LTO treed terug na mislukt protest, en twee dagen later is het geregeld ?
Herm 17 Oktober 2019
laten de boeren niet te snel opgeven hieronder vindt u waarom

https://youtu.be/9McftccxTkw
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Achtergrond Stikstofstemming

Renure-succes Adema, nu nog overbruggingsboei

Achtergrond Stikstofstemming

EU vreest BBB-effect en snijdt dieper in Green Deal

Achtergrond Emissie

CO2 dicteert waarde voeding en verwart beleid

Achtergrond Stikstofstemming

Rechtse vier weer om tafel in schurende formatie

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden