Shutterstock

Nieuws Russische export

Rusland wil agro-export naar Afrika verdubbelen

31 Oktober 2019 - Jeannet Pennings

Rusland wil de komende jaren de export van landbouw- en voedingsproducten naar Afrikaanse landen met nog eens $5 miljard verhogen. Dat zou een ruime verdubbeling betekenen.

De aankondiging komt van de Russische viceminister van landbouw Sergei Lewin die hierover sprak op het Rusland-Afrika top in Sotsji. Dat meldt de Poolse nieuwssite Farmer.pl. De Russische president Poetin sprak vorige week met ongeveer 40 Afrikaanse leiders, waarmee hij de opmars van Rusland in dit werelddeel wil aanjagen.

Groeiende afzet
De export van Russische landbouwproducten naar Afrika had vorig jaar een waarde van $4,6 miljard, een groei van 73% ten opzichte van 2016. Het betreft met name tarwe, gerst, plantaardige oliën, vlees van pluimvee en visproducten.

De export van Rusland naar Afrika is tot nu toe vooral gericht op de Noord-Afrikaanse landen. Lewin kondigde aan dat het land bezig is met expansie op het Afrikaanse continent. Daarbij sprak hij ook over Russische investeringen in de Afrikaanse agrofoodsector en infrastructuur die in de pijplijn zitten.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Jeannet Pennings

Jeannet heeft haar roots in de bloembollensector liggen en zij groeide op een agrarisch bedrijf in de kop van Noord-Holland op. Als generalist bericht ze voor Boerenbusiness over alle sectoren. Daarnaast verkent ze de mogelijkheden van sponsored advertising.

Meer over

AfrikaRusland
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden