Agrifoto

Inside Voer

Stroprijzen in Verenigd Koninkrijk fors lager

22 November 2019 - Kimberly Bakker

In het Verenigd Koninkrijk zijn de prijzen voor zowel gerstestro als tarwestro onder het 5-jarig gemiddelde gezakt, zo meldt de British Hay and Straw Merchants' Association. In het begin van het jaar lag de prijs voor gerstestro zelfs 22% lager dan 1 jaar eerder.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Uit de nieuwe cijfers van de British Hay and Straw Merchants' Association blijkt dat de prijzen voor zowel grote balen tarwestro als voor grote balen gerstestro onder het 5-jarig gemiddelde gezakt zijn. Over september werd £46,00 per ton betaald voor gerstestro en £40,00 voor tarwestro. Het gaat omgerekend om respectievelijk €53,75 en €46,74 per ton. Vorig jaar lag de prijs voor gerstestro nog op £70 per ton (€81,80 per ton).

Vroege oogst, meer product
Dat de prijs voor gerstestro vorig jaar £24 per ton hoger lag, is overigens niet representatief voor eerdere jaren. Vorig jaar bevonden de stroprijzen zich in het Verenigd Koninkrijk namelijk op een recordniveau; vanwege de extreem droge zomer was er slechts weinig aanbod beschikbaar. Dit jaar was de situatie anders. "De oogst kon vroeg van start gaan, waardoor er dit jaar meer stro beschikbaar was dan vorig jaar", zo stelt Jennie Tanner, analist bij AHDB. "Opvallend was echter dat de vraag een stuk minder groot was."

Prijs in £ per ton (af boerderij) September
2019
Augustus
2019
Verschil September
2018
Verschil
Grote baal gerstestro £46 £47 - £1 £70 - £24
Grote baal tarwestro £40 £43 - £3 £54 - £14
* Bron: British Hay & Straw Merchants' Association
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden