Shutterstock

Inside Voer

Voermarkt noteert kleine prijsmutaties

3 December 2019 - Kimberly Bakker

Er zijn deze week een aantal kleine prijsmutaties zichtbaar op de voermarkt. Opvallend is dat de prijs voor stro daalt, terwijl de vraag juist weer iets toeneemt. Hoe zit dat? Daarnaast kan de prijs van snijmaïs niet op een recordhoogte blijven staan.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De handelaren melden dat er deze week iets meer vraag is naar stro, al is dat gebruikelijk in deze periode van het jaar. Opvallend is wel dat de prijs alsnog met €0,05 omlaag gaat tot €100 per ton franco boerderij. Dat komt omdat er meer dan voldoende aanbod van stro beschikbaar is, zowel in Nederland als Duitsland. Dit maakt tevens dat de handelaren niet denken dat de prijs nog grote sprongen gaat maken.

De prijs voor weidehooi blijft deze week stabiel op €170 per ton, nadat er vorige week een stijging zichtbaar was. De vraag en het aanbod zijn op dit moment redelijk in balans, waardoor de prijs niet verder omhoog kan. De prijs is overigens wel afhankelijk van de kwaliteit; hoe beter, hoe hoger. In Engels raaigras is al weken geen handel, waardoor de prijs ook deze week €110 per ton noteert. Hetzelfde geldt voor kuilgras, dat inmiddels voor de dertigste week €50 per ton noteert.

Minimaal aanbod van bierbostel
Het aanbod van bierbostel is zeer krap, wat onder andere komt door een productiestop bij een brouwerij. De vraag blijft echter goed, waardoor er een onbalans is in de markt. Dat maakt dat de prijs op een hoog niveau blijft staan: €2,70 per procent droge stof, waarbij de prijs in het land nog iets kan verschillen door de transportkosten. Vanuit de handelaren is de verwachting dat de prijs zeker tot het einde van het jaar hoog blijft. Veel veehouders kiezen in deze periode voor bierbostel om zo rust aan te brengen in hun rantsoen.

De prijs van snijmaïs laat het recordniveau van vorig week achter zich. De prijs daalt namelijk met €5 naar €70 per ton franco boerderij. Handelaren melden daarbij dat €75 per ton net een stapje te hoog is. Overigens wordt voor de 'echt' goede kwaliteit nog steeds een prijs van boven €70 per ton betaald, al is het aanbod daarvan klein. Ook voor dit product geldt dat er niet veel wijzigingen meer worden verwacht.

In roodzwenk, rietzwenk en veldbeemd is nog altijd erg weinig handel. Dit maakt dat de prijzen voor die producten ook deze week stabiel blijven op respectievelijk €150, €130 en €135 per ton franco boerderij. De handelaren verwachten niet dat hier op korte termijn nog veel verandering in gaat komen.

Meer voerprijzen zien? Bekijk de databank.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden