Nieuws Boerenacties

Schouten niet, supermarkt wél bang voor leeg schap

6 December 2019 - Redactie Boerenbusiness - 40 reacties

Een karig kerstdiner dreigt nu de boeren overwegen om de voedselvoorziening binnen Nederland plat te leggen. Minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) is vooralsnog niet bezorgd, de supermarkten daarentegen wel. 

Schouten laat weten met het Landbouw Collectief in gesprek te zijn over de stikstofaanpak. Farmers Defence Force (FDF) voelt zich echter door de minister genegeerd en dreigt met het blokkeren van distributiecentra in aanloop naar Kerst. Tegen het ANP zegt Schouten zich geen zorgen te maken.

Het CBL, de brancheorganisatie van supermarkten, neemt deze dreiging wel serieus. Blokkeeracties in de drukste tijd van het jaar komen volgens de organisatie zeer ongelegen uit, waarbij de consument uiteindelijk de dupe is. Daarom roept het CBL het kabinet op om met de boeren in gesprek te blijven en op zoek te gaan naar oplossingen.

Maandagavond uitsluitsel 
Overigens is het verstoren van de voedselvoorziening van Nederland niet het enige wapen waar FDF momenteel mee dreigt. Ook het platleggen van de brandstofvoorziening en het blokkeren van grensovergangen worden genoemd. Een combinatie van beiden is tevens mogelijk. Maandagavond wordt de knoop doorgehakt. Ook andere actiegroepen, waaronder Grond in Verzet, haken mogelijk aan. 

Overigens willen boeren voorkomen dat de kalkoen gevlogen is met Kerst. Daarom is FDF bezig om per provincie een lijst op stellen van boerderijwinkels waar consumenten hun boodschappen dan kunnen inslaan. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
40 reacties
???!!! 6 December 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/10884943/schouten-niet-supermarkt-w-l-bang-voor-leeg-schap]Schouten niet, supermarkt wél bang voor leeg schap[/url]
Schouten: CU, heeft met geloof te maken.
Supermarkten: zijn wel reeel.

platleggen tot de regering gevallen is.
ziekenhuizen uitzonderen.

laat het publiek maar even merken wat de huidige regering wil: grote kans op voedsel op de bon.
schoenmakers 1 6 December 2019
dit is een zeer mooie ontwikkeling, alle supermarkten leeg, producten rechts streeks van producent naar consument
Peter34 6 December 2019
de supermarkten adviseren de minister om met de boeren in gesprek te blijven. een advies om de winst niet in gevaar te brengen.

Wanneer gaan de supermarkten eens serieus zelf met de boeren om tafel om spijkers met koppen te slaan?
CO2, mest, PFAS, N het zijn allemaal heel lastige vragen, m.n. omdat partijen als PvdA, GL en D66 de landbouw gewoonweg om zee willen helpen, want geen enkel compromise is acceptabel
Maar de prijsvorming, die m.n. door de supermarkten wordt gedicteerd is m.h.o. op voortbestaan van bedrijven, een ander groot twistpunt. WANNEER supermarkten gaat u met de sector in gesprek om tot redelijke verdeeling van de koek te komen? U hebt daarvoor geen minister nodig. Wel een hart voor de landbouwzaak. Of kan u dat net zomin als genoemde partijen eigenlijk ook niks schelen?
jan 6 December 2019
Alleen vervelend dat we onze eigen afzet ook stagneert! Kunnen we nog bozer worden op onze mensen (die de afzet regelen) die het volgens velen niet goed doen. Worden de prijzen nog lager.
???!!! 6 December 2019
nee jan,
men gaat hamsteren: extra omzet.
daarna, na de val van het kabinet, met nieuwe prijzen opnieuw inrichten.

nieuwe prijzen, omdat de boer het gewoon nodig heeft.
kortom: ideaal moment voor de retail om MEE te doen. (kan gelijk transport meedoen aan de acties)

en voor die het treft: kerst met reuring is altijd beter dan een kalkoen met je schoonma of schoonzoon.

en voor de gelovigen: stap even over op het moslim-vasten: ben je nog religieus bezig ook.
jan 6 December 2019
Als er nu verkiezingen komen wordt Klaver minister-president. Verstandig om te voorkomen dat er nieuwe verkiezingen komen!!
piet 6 December 2019
dan valt het kabinet naar een dag simpel zat onder klaver wil niemand werken, oftewel bv Nederland fail...
Boerin 6 December 2019
Kabinet laten aftreden is het domste wat je kunt nastreven. Dan zitten we nog langer in een impasse!
Rustig blijven overleggen Landbouw- collectief! Laat je niet gek maken door de FFD-ers!

Hier is net weer 13 ha grasland verkocht aan drie agrariërs die de FFD alle drie een warm hart toedragen. EUR 95.000 tot 100.000 per ha en oh oh maar klagen.... en de consument bang maken dat we straks een hongerwinter krijgen omdat er geen boer overblijft. Over framing gesproken... Ik distantieer me hiervan.
Bolle boer 6 December 2019
Hahaha wat die boeren wel niet denken. Dat als zij niet leveren, supermarkten meteen leeg zijn.. Wat een bullshit.
En dan dat volgende domme plan, supermarkten blokkeren tijdens de kerst. Als jullie de feestdagen voor de supermarkt door willen brengen, prima hoor. Driekwartier van de mensen haalt zijn eten namelijk vóór de feestdagen in huis. Bewijst wederom dat er weinig verstand in de gemiddelde opstandige boer zit.
En wat nog het allermooiste is, blokkades van supermarkten gaat 100% zeker tot geweld leiden. En dan zijn jullie toch echt in de minderheid. Krijgen jullie eindelijk eens wat jullie verdienen,
Succes!
Boerin Dieuwke 6 December 2019
Dan is het met de al tanende sympathie voor boeren helemaal gedaan. Waar zit jullie verstand. Ik ben woedend op die heethoofden.
Hosternokke 7 December 2019
He Bolle,volgens mij er zit wat in dat bolletje wat er niet thuis hoort of er zit niets!! , dat we precies met de feestdagen blokkeren kom op zeg ?Wat verdienen wij dan? Wij zijn woedend op zulke eikels zou alvast maar gaan hamsteren daar komen we jou wel tegen !! Kun je het ter plekke uitleggen .
Kees 7 December 2019
Boerin schreef:
Kabinet laten aftreden is het domste wat je kunt nastreven. Dan zitten we nog langer in een impasse!
Rustig blijven overleggen Landbouw- collectief! Laat je niet gek maken door de FFD-ers!

Hier is net weer 13 ha grasland verkocht aan drie agrariërs die de FFD alle drie een warm hart toedragen. EUR 95.000 tot 100.000 per ha en oh oh maar klagen.... en de consument bang maken dat we straks een hongerwinter krijgen omdat er geen boer overblijft. Over framing gesproken... Ik distantieer me hiervan.
Helemaal mee eens!
wim v/d molen 7 December 2019
De eerste keer met al die tractors in den haag dat gaf mij kippevel toen ik dat op tv zag een woord geweldig daarna nog een keer oke nog wel goed ook in leeuwarden en groningen kan ik mij voorstellen maar men moet niet overdrijven
Als men nou eerder de nzo en lto en rabobank had aangepakt had dit niet allemaal gedaan hoeven worden
grootste probleem is dat de kosten alsmaar duurder worden maar de melkprijs niet mee gaat
Gelukkig is de melkprijs ook niet te hoog want dan waren de GROTE graaiers door gegaan en de kleinere familie bedrijven allemaal weg

Boerin Dieuwke 7 December 2019
Wij moeten de hoofdkantoren van supermarktketens, Rabobank, VVD, CDA, LTO, ministerie van EZ, e.d. blokkeren: de echte veroorzakers van de ellende in het verleden en heden. Dan doe ik mee. Niet de burgers treffen.
Pieter 7 December 2019
Dank boerinnen! Met de Prijzenwet, kunnen faire minimum prijzen vastgelegd worden. Waarom deze wet niet van stal halen.
Narcos 7 December 2019
Helaas heeft onze bestuurlijke elite bewezen ver af te staan van realiteit en in hun eigen bubbel van 10% gelijkgestemden te leven.
Deze randstad waarheid tot beleid verheven en de groene armada omarmt als verdienmodel en deugkeuze. Dit mede om andere grotere problemen te bagataliseren.
De stikstof problematiek is een gecreëerd probleem waarmee belangen geforceerd worden, voorbeeld; industrie en overheden hoeven nergens aan te voldoen en hebben geen vergunning nodig.
De agro sector doet het erg goed tov 15 jaar geleden,,, maar dat telt niet.
Beleidsmakers willen niet luisteren, dus is actie noodzakelijk om de Ernst van de dwalingen aan te tonen.
Boeren laat je niet verguppen, pak de kans om nu in te grijpen en de normale Nederlander met gezond verstand gaat mee.
Remco 7 December 2019
Platleggen, ballen tonen. Het is nu klaar.
Geen gepraat over sympathie of wat dan ook. Gewoon doen.

Nu kan je een vuist maken, nu moeten er keuzes gemaakt worden, nu is het tijd. Juist nu!
Kjol 7 December 2019
De ‘overheid’ heeft ons in de luren gelegd door deze onzin (stikstof en pfas etc) het is een afleidingsmanoevre van de werkelijke problemen.
De verstorende handelsverdragen, het financiële systeem dat op instorten staat, het failliet van de EU als democratische bestel, massa immigratie, ondermijnende NGO’s met zeer discutabele agenda’s die klimaatstakers per uur betalen.
De consument met deze acties treffen is koren op de molen van de corrupte politiek, we moeten slimmer ten strijde trekken door juist de sectoren buiten de landbouw erbij te betrekken en de consument middels grootschalige professionele informatievoorziening op onze hand te houden.
Abonnee
Ook een boerin 7 December 2019
Kan er met Schouten dan ook meteen gepraat worden over haar tegenstemmen voor verlenging van mancozeb? Het gaat niet alleen om alle stikstofmaatregelen. Het gaat ook om al het linkse beleid á la Groen Links/D`66 en Partij voor de Dieren waarmee zij de Nederlandse akkerbouw op achterstand zet ten opzichte van de omliggende landen.
Zij drukt hiermee de akkerbouw in een onmogelijke positie. De eerste demonstratie op 1 oktober ging het over de gehele landbouwpolitiek. Nu lijkt het zich enkel toe te spitsen op de stikstofproblematiek.
Boerin Dieuwke 7 December 2019
Is Kjol als PvdA'er tot inzicht gekomen. Ja, in Rusland en USA is alles beter.... Ga snel nu kan het nog, neem dan PVV & FvD mee. Houd ons op de hoogte! Good luck.
schoenmakers 1 7 December 2019
Toch is Kjol 1000x verstandig als jij
schoenmakers 1 7 December 2019
Jij zult je met je ideeen niet in rusland, nog in usa staande houden, je heb wel de Pak Van De Ander partij nodig, of een andere afbraakpartij
minister 7 December 2019
Ons kabinet laten aftreden is gewoon het beste, de economie moet zo snel mogelijk stuk, kan ik nog mooi wat wachtgeld vangen terwijl ik ik nieuwe linkse zakkenvullersbaan krijg aangeboden.
Boerin Dieuwke 8 December 2019
KJOL, een linkse rakker van toen, is nu een populist met oogkleppen op a lá presidenten van Rusland en USA. ...Waarschijnlijk wordt hij door hen als een paard achter de wagen gespannen. Dus een gesponsoord werktuigje zonder eigen mening.
bblogic 8 December 2019
Boerin Dieuwke schreef:
Wij moeten de hoofdkantoren van supermarktketens, Rabobank, VVD, CDA, LTO, ministerie van EZ, e.d. blokkeren: de echte veroorzakers van de ellende in het verleden en heden. Dan doe ik mee. Niet de burgers treffen.
Pak beter de linkse partijen ( pvda, d66, cu, g-links, sp) aan. Het is zaak dat de rechtse partijen samen gaan werken en het land weer gezond maken. Hopelijk komt er dan eindelijk een einde aan de klimaat, c02, stikstof en fpas onzin waarmee het land momenteel overspoeld wordt. Ook is het zaak dat de media en het onderwijs een schoonmaakbeurt krijgen. Deze staan aan de basis van de continue hersenspoeling die het volk over zich heen krijgt.
Kjol 8 December 2019
Boerin Dieuwke schreef:
KJOL, een linkse rakker van toen, is nu een populist met oogkleppen op a lá presidenten van Rusland en USA. ...Waarschijnlijk wordt hij door hen als een paard achter de wagen gespannen. Dus een gesponsoord werktuigje zonder eigen mening.
Blijkbaar heb ik een uiterst gevoelige snaar geraakt bij Dieuwke, wordt jij misschien gesponsord door een NGO met een zeer discutabele agenda om als 'trol' dit forum te beïnvloeden?
jpkievit 8 December 2019
50jaar wodt er door supermarkten kiloknallers opgevoerd. De telers worden door de supermarkten niet betaald naar de waarde van de telers producten .gevolg 80uur werken minimum loon verdienen en op de koop toe 45 jaar hyphotheek lasten het is meer dan noodzakelijk om zeer harde actie 's om nog een rendabele sector tebehouden
Gerrit 8 December 2019
Heb de Donald Duck opgezegd want BB forum laat mij veel meer lachen!
Boeren zijn de clowns van de toekomst.
Fijne dag verder.
Abonnee
Roy 8 December 2019
Waar slaat dat op Gerrit? Het feit dat hele domme linkse mensen de gehele agro en bouwsector willen kapot maken is een hele serieuze zaak! En waarvoor? voor een onkruid natuurpark waar teken en ander ongedierte hoogtij vieren?
Boerin Dieuwke 8 December 2019
Is Kjol een handlanger van Poetin, een oudcontact van vroeger?! Bedenkelijke manier van onruststoken. Wellicht nooit zelf een koe gemolken en van 6 tot 6 gewerkt.
Kjol 8 December 2019
Kijk naar het grotere plaatje, klimaatramp in aantocht volgens de politici en 'wetenschappers'. De bevolking ophitsen en paniek creëren in het kader van het 'milieuprobleem'.
Ander voorbeeld van dubbele agenda is de plotselinge complete stilstand van de bouw van windturbines in Duitsland onder het mom van geluidsoverlast bij een paar duizend mensen terwijl er juist enorm veel groene stroom nodig is voor de elektrificatie van het wagenpark.
Iedereen wordt continu met een kluitje het riet in gestuurd en uitgemolken, hoelang blijft men ziende blind??
Abonnee
ikke 8 December 2019
zolang er zoveel partijen in het parlement zitten wordt er niet geregeerd in dit land van compromissen
Boerin Dieuwke 8 December 2019
Goede zaak, het sluiten van compromissen. Wij zijn tenslotte niet in Rusland. Als boeren zullen we moeten wennen aan het sluiten van compromissen, nu de "boerenpartijen" CDA en VVD het niet meer voor het zeggen hebben.
Boerin Dieuwke 8 December 2019
Kjol, echo van VESTAS... Windmolens zijn niet de baas, maar mensen. Bedrijven en dingen moeten andere mensen geen overlast geven is mijn overtuigen. Voor mijn bedrijf geldt: geen stank, geen vervuiling, geen herrie: minstens 50% onder de norm.of veergunningseisen gaan zittten!
Kjol 8 December 2019
@Dieuwke, als ondermijnende NGO 'trol' heb je vandaag weer niks toegevoegd.
Mensen die andere mensen tot overlast zijn is momenteel veruit het grootste probleem, ga alvast maar 50% een toontje lager zingen.
Menno 9 December 2019
Die Boerin Dieuwke is een lekker heet boerinnetje, als je er op niest dan sist ze al.
Boerin Dieuwke 9 December 2019
Kjol je praat overal over, maar niet over de boer en zijn problematiek. Ik ga nu melken, geeft mij rust
Kjol 9 December 2019
Jouw oplossing om compromissen te sluiten met onbetrouwbare sujetten en denken dat je het daarmee voor de boeren oplost is echt veel te klein gedacht, zelfs erg naief.
1 pennestreek en iedereen staat weer met z’n blote kont op straat.
Totaal volksverzet door de oogkleppen af te zetten heeft mss kans van slagen, daarom het verzet breed op tuigen en andere sectoren erbij betrekken.
Pieter 9 December 2019
Kjol, ik als aanstaande boer en mijn vader als ervaren begrijpen niets van je revolutionaire denkwijze van handelen. Dit is niet in het belang van de boeren en ook niet in het landsbelang. In de praktijk zal je ons tegenkomen en wij zullen je tegenhouden. Dit doen wij niet zo in Nederland. Zou boerin Dieuwke toch gelijk hebben dat je betaald wordt door Poetin. Zou ons niks verbazen. De AIVD zou hiervan op de hoogte gesteld worden moeten worden.
tot hier en niet verder 9 December 2019
pieter is een staatsbedelaar
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Achtergrond Stikstofstemming

EU vreest BBB-effect en snijdt dieper in Green Deal

Achtergrond Emissie

CO2 dicteert waarde voeding en verwart beleid

Achtergrond Stikstofstemming

Rechtse vier weer om tafel in schurende formatie

Achtergrond Stikstofstemming

Smoesjes van Christianne, Renure-kroontje voor Piet

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden