Photoagriculture / Shutterstock.com

Nieuws subsidie

Verdubbeling budget SDE+ voor zonnepanelen

5 Maart 2020 - Jeannet Pennings

Het budget voor de voorjaarsronde van SDE+ wordt verhoogd van €2 naar €4 miljard. Daarmee is er 2 keer zoveel subsidie beschikbaar voor ondernemers die willen investeren in zonnepanelen.

Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat kondigde woensdag 4 maart aan het budget voor voorjaar 2020 te verdubbelen. De verwachting is dat hiermee een groot deel van de beschikbare projecten met een korte realisatietermijn snel kan worden gerealiseerd. Daarnaast kunnen projecten die in de SDE+-najaarsronde van 2019 niet zijn gehonoreerd, alsnog kans maken op subsidie.

Plus wordt plusplus
SDE+ is bedoeld om een extra impuls te geven aan de ontwikkeling van hernieuwbare energie in Nederland. De aankomende voorjaarsronde gaat 17 maart open en biedt de laatste kans voor ondernemers om onder de huidige voorwaarden subsidie op zonnepanelen te verkrijgen. In het najaar gaat de vernieuwde subsidieregeling SDE++ van start. Dan komen ook CO2-reducerende technieken in aanmerking voor subsidie. Voor de eerste ronde is €5 miljard beschikbaar.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Jeannet Pennings

Jeannet heeft haar roots in de bloembollensector liggen en zij groeide op een agrarisch bedrijf in de kop van Noord-Holland op. Als generalist bericht ze voor Boerenbusiness over alle sectoren. Daarnaast verkent ze de mogelijkheden van sponsored advertising.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden