DOC Kaas

Inside Melk

DOC Kaas zet melkprijs omhoog

3 Augustus 2020 - Wouter Baan - 2 reacties

DOC Kaas heeft de melkprijs voor augustus verhoogd. De mutatie kan gezien worden als een correctie op eerdere verlagingen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De kale melkprijs van de kaasmaker, die sinds enkele jaren onderdeel is van de Duitse zuivelcoöperatie DMK, stijgt met €0,53 tot €31 per 100 kilo. Dit is berekend bij een jaarleverantie van 1 miljoen kilo bij 4,42% vet en 3,57% eiwit. Inclusief bonussen voor vlog, weidegang en kwaliteit kan de melkprijs oplopen tot €34,25. De onderliggende vet- en eiwitprijs noteert €4,003 per kilo, tegenover €3,936 in juli. 

De verhoging lijkt een correctie op eerdere dalingen tussen april en juni. Ook FrieslandCampina stelde de garantieprijs vorige week vanuit die optiek bij. De Scandinavische zuivelcoöperatie Arla deed dat niet en hield de melkprijs voor deze maand ongemoeid. In de melkprijsvergelijking van Boerenbusiness gaat DOC Kaas zodoende Arla voorbij.

Zwakke zuivelmarkt
Vooralsnog is het niet waarschijnlijk dat de melkprijs in de komende maanden verdere stappen kunnen zetten. Verwerkers profiteren weliswaar van een prima afzet richting de retail, temeer nu meer consumenten in Noordwest-Europa in eigen land vakantie vieren.

De afzet richting het out-of-home segment blijf achter. De ondertoon op de zuivelmarkt blijft daarom zwak aanvoelen. Voordat de coronacrisis begin maart toesloeg, noteerde de kaasprijzen (Gouda en Edam) boven de grens van €3.000 per ton. De DCA-noteringen voor beide foliekazen schommelen begin augustus op prijsniveaus nabij €2.800. Ook de melkpoeder- en boterprijzen zijn de 'coronaklap' nog niet te boven.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden