Vreugdenhil Dairy Food

Inside Melk

Vreugdenhil muteert gelijk bij opspelende marktdruk

12 Augustus 2020 - Wouter Baan

Ondanks de opspelende marktdruk heeft Vreugdenhil Dairy Foods te kennen gegeven de melkprijs over juli gelijk te houden. Hoe scoort de poederproducent in de melkprijsvergelijker van Boerenbusiness?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De melkpoederproducent hanteert over juli voor de derde keer op rij de vet- en eiwitprijs, waarbij de kale melkprijs blijft staan op €31,98 per 100 kilo (op basis van een jaarleverantie van 1 miljoen bij 4,42% vet en 3,57% eiwit). Inclusief bonussen en premies voor weidegang en kwaliteit kan de uitbetalingsprijs oplopen tot max €34,08.

Marktdruk in melkpoeder
In een toelichting op de mutatie spreekt Vreugdenhil van marktdruk. De verwerker leunt vanzelfsprekend zwaar op de melkpoedermarkt en daar is de laatste weken opnieuw sprake van prijsdruk. Op basis van de dalende trend is het maar zeer de vraag of de prijs van magere melkpoeder kan standhouden boven grens van €2.000 per ton. Ook de prijs van volle melkpoeder zakt momenteel wat weg. 

Wanneer we de kale melkprijs van Vreugdenhil over een langere periode bekijken (van augustus tot en met juli) dan noteert deze gemiddeld nog altijd boven €35 per 100 kilo, waarmee verwerker aan kop staat in de melkprijsvergelijker van Boerenbusiness. Sec over juli bekeken, dan zit de poederproducent in de middenmoot.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden