FrieslandCampina

Nieuws Melkprijzen

Toch hogere melkprijs voor leden FrieslandCampina

28 September 2020 - Wouter Baan - 1 reactie

Vorige maand gaf FrieslandCampina nog aan lagere melkprijzen te verwachten, maar die prognose is snel weer bijgesteld. De melkprijs voor oktober gaat namelijk omhoog.

De zuivelcoöperatie verhoogt garantieprijs met 50 cent tot €34,25 per 100 kilo. Dit is het hoogste niveau sinds april toen de melkprijs behoorlijk snel afgleed, vanwege de lockdown in veel Europese landen.

Correctie inbegrepen
De verhoging komt als een verrassing. De garantieprijs over september ging immers nog omlaag, waarbij de zuivelcoöperatie ook opmerkte lagere melkprijzen van de referentiebedrijven te verwachten. Die verwachting is niet uitgekomen.

In de verhoging voor komende maand zit daarom ook een correctie verwerkt van te laag ingeschatte melkprijzen van de referentiebedrijven. Hoeveel die correctie is, wordt niet genoemd.

Zuivelprijzen
Kijkend naar de ontwikkeling zuivelmarkt dan is de verhoging een meevaller. De kaas- en melkpoederprijzen laten in de afgelopen weken weliswaar een opwaartse trend zien, maar erg snel is het stijgingstempo niet. Bovendien koerst de boterprijs af op lagere niveaus, zo blijkt uit de noteringen van DCA.

Eerder al had ook Arla de melkprijs voor oktober verhoogd, maar ook die verhoging kon gezien worden als een correctie. Of de verhogingen bij andere verwerkers in ons land navolging krijgt, moet nog blijken. 

In de melkprijsvergelijker van Boerenbusiness kunt u de uitbetalingsprijzen per verwerker onderling met elkaar vergelijken. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Abonnee
mt 28 September 2020
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/melk/artikel/10889466/toch-hogere-melkprijs-voor-frieslandcampina-leden]Toch hogere melkprijs voor FrieslandCampina-leden[/url]
Ik hoop dat jullie eens gaan leren om wat positiever te zijn!!
Dat is al meerdere malen gebleken
Ik word een beetje moe van altijd dat negatieve gekletst, ten koste van ons boeren producenten!
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Nieuws melk

FrieslandCampina werkt aan lokkertjes nieuwe leden

Nieuws Melk

Franse melkaanvoer daalt minder hard

Analyse Melk

Arla en FrieslandCampina groeien meer uit elkaar

Nieuws Melk

Fitch wil beter resultaat zien bij FrieslandCampina

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden