Gino Santa Maria / Shutterstock.com

Nieuws Melk

VS trekt stekker uit Food Box-programma

19 April 2021 - Redactie Boerenbusiness

De Verenigde Staten stopt met het 'Farmers to Families Food Box Program'. Dit  programma was bedoeld om de hongercrisis tegen te gaan door voedselpakketten te maken en uit te delen aan arme mensen. In 2020 zijn er 133 miljoen van deze voedselpakketten afgeleverd. De overheid is bezig met een nieuw voedselprogramma.

De kosten van de voedselpakketten liepen hoog op. Er werd zelfs 6 keer zoveel geld uitgegeven dan het oorspronkelijke gebudgetteerd voor de voedselpakketten. Dit komt ook door de coronacrisis. De voedselpakketten zijn niet gelijk verdeeld over het land. Op het platteland zijn veel minder pakketten uitgedeeld.

Het programma wordt in mei stopgezet en de Amerikaanse minister van landbouw Tom Vilsack gaat kijken of er met het geld andere initiatieven kunnen komen. Zo wil hij meer voedselbonnen uitdelen en de capaciteit van bestaande voedselbanken uitbreiden.

Volgens een zuivelanalist kan het bericht over stopzetten van het programma voor prijsdruk zorgen, omdat er gerekend was op voortzetting van het programma en er daarom nieuwe aankopen zijn gedaan. 

Dairy Donation Program
De overheid is wel bezig met een nieuw voedselprogramma dat doormiddel van donaties zuivelproducten weggeeft aan voedselbanken om ze vervolgens aan de mensen uit te delen. Het zogeheten Dairy Donation Program. Hiermee moet voedselverspilling worden tegengegaan. De zuivel die gedoneerd wordt, is het overschot van de melkfabrieken, maar ook producten waarvan de houdbaarheidsdatum dichterbij komt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden