Shutterstock

Nieuws Belangenbehartiging

Provincies NMV dragen interim-bestuur voor

4 September 2021

Nu het dagelijks bestuur van de NMV weg is, moet het landelijk bestuur vóór 1 december een interim-top voordragen. De komende weken steken daarvoor meer dan 20 bestuurders de koppen bij elkaar.

Het is aan het landelijk bestuur om met een lijstje kandidaten te komen en een voorkeursselectie te maken. Een belangrijke vraag op de achtergrond zal daarbij zijn hoe onafhankelijk nieuwe NMV-bestuurders moeten zijn. Dit viel de afgelopen dagen regelmatig te horen onder NMV-leden. Het was ook een vraag die meespeelde in de bestuurscrisis binnen de organisatie.

Een datum voor een nieuwe algemene ledenvergadering (ALV) is er nog niet. Waarschijnlijk zal die ergens eind november plaatsvinden. Tot die tijd moet ook worden gewacht op een besluit over een statutenwijziging, waarbij onderscheid wordt aangebracht tussen gewone leden en btw-plichtige leden. Als er zo'n onderscheid bestaat, kan btw worden teruggevraagd bij de Belastingdienst.

Daar kan de NMV zelf baat bij hebben, maar vooral ZuivelNL hoopt daarvan te profiteren. Op jaarbasis zou dat volgens deze organisatie ruim €1 miljoen verschil kunnen maken; geld dat volgens voorzitter Schimmel goed besteed kan worden aan allerlei projecten.  

De NMV is overigens niet de enige dragende organisatie van ZuivelNL die de statuten nog niet klaar heeft voor het terugvragen van btw. LTO Nederland heeft op landelijk niveau de statuten wel al aangepast, maar bij de regionale organisaties, zoals de ZLTO, moet nog het een en ander gebeuren.

boerenbusiness.nl

Klaas van der Horst

Klaas van der Horst is een gedreven volger van de zuivelmarkt en alles wat daarmee te maken heeft. Hij zoekt het nieuws en interpreteert de ontwikkelingen.

Meer over

NMV
Regenradar
Powered by Agroweer
Opkoop bij natuur is voor NMV oorlogsverklaring

Nieuws belangenbehartiging

Opkoop bij natuur is voor NMV oorlogsverklaring

Henk Bleker wil excuses van bedrijfsbazen AgriNL

Inside NMV

Henk Bleker wil excuses van bedrijfsbazen AgriNL

Leden NMV sturen bestuur naar huis

Nieuws Belangenbehartiging

Leden NMV sturen bestuur naar huis

NMV wil leden met contributie gaan splitsen

Nieuws Belangenbehartiging

NMV wil leden met contributie gaan splitsen

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief