OVKNHR/Shutterstock

Nieuws Melk

Werknemers zuivelsector akkoord met extra loon

22 September 2021 - Klaas van der Horst

De werknemers in de zuivelindustrie gaan er in 2 stappen meerdere procenten in loon op vooruit. De vakbondsleden in de zuivel hebben ingestemd met het akkoord tussen de werkgevers en de bonden.

De werkgevers en de vakbonden zijn onder andere een loonsverhoging overeengekomen van 2,5% per 1 juli 2021 en een verhoging van nogmaals 2,5% per 1 januari 2022. Daarnaast is aanvullend een verhoging van 0,5% afgesproken. Over de invulling hiervan volgt nog overleg tussen werkgevers en vakbonden. Daarbij ontvangen zuivelwerknemers een eenmalige uitkering van €500 bruto op basis van een fulltime dienstverband.

Ook nieuwe afspraken pensioenen
Hiernaast zijn nieuwe afspraken gemaakt over de pensioenen. Deze gaan onder andere over de indexatie van de opgebouwde pensioenen en verhoging van de premie in de bedrijfstakpensioenregeling. De reguliere zuivelcao's hebben een looptijd van 2 jaar. De pensioen-cao heeft een looptijd van 5 jaar. De cao's gaan met terugwerkende kracht in per 1 januari 2021.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Klaas van der Horst

Klaas van der Horst is een gedreven volger van de zuivelmarkt en alles wat daarmee te maken heeft. Hij zoekt het nieuws en interpreteert de ontwikkelingen.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

Franse melkaanvoer daalt minder hard

Achtergrond melk

Duitse melkveehouders missen begrip voor positie

Nieuws Melk

Rabobank voorziet betere marge voor melkveehouder

Analyse Melk

Melkveehouder wacht met verwerker grote keuzes

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden