Albert Heijn

Nieuws Rundvlees

A-ware boer vult nu ook het vleesschap bij Albert Heijn

18 Oktober 2021 - Wouter Baan - 4 reacties

Albert Heijn stapt over op Nederlands rundvlees voor het eigen huismerk. Het gehakt wordt straks niet meer gedraaid van Argentijns rundvlees, maar van een Nederlandse melkkoe afkomstig van boeren die leverancier zijn bij zuivelproducent A-ware. Het vlees in de zogeheten 'excellent lijn' valt hier buiten.

Het rundvleesassortiment van de grootgrutter wordt gekoppeld aan het Beter voor Koe, Natuur & Boer-programma. Daarin werkt Albert Heijn al een paar jaar intensief samen met A-ware voor de bevoorrading van het zuivelschap. Albert Heijn zegt het rundvleesassortiment verder te willen verduurzamen door te switchen naar melkkoeien uit Nederland die daarmee een 'dubbel doel' krijgen.

Een woordvoerder laat weten dat straks 90% van het rundvlees uit eigen land moet komen, het liefst van weidekoeien. Deze doelstelling betreft enkel het huismerk. Het vlees in de zogeheten 'excellent lijn' blijft afkomstig van buitenlandse runderen.

'Substantiële toeslag'
Albert Heijn verkoopt het vlees van de koeien met een dubbel doel inmiddels in zo'n 150 winkels en dat wordt nog dit jaar opgeschaald in meer dan 250 winkels. In 2022 heeft Albert Heijn dit rundvlees-assortiment in alle winkels in Nederland. Dit vlees zal allereerst afkomstig zijn van de 450 melkveehouders die bij A-ware participeren in het Albert Heijn-concept. De rest wordt aangevuld van de vrije markt, zo laat de woordvoerder weten.

Albert Heijn belooft een A-ware boer naar eigen zeggen een 'substantiële toeslag' wanneer een koe voor haar huismerklijn naar de slacht gaat. Hoe hoog die premie is, wil de supermarktketen uit concurrentieoogpunt niet zeggen. Melkveehouders die bij A-ware aan het AH-concept deelnemen, beuren een toeslag van €5 per 100 kilo op de melkprijs.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
4 reacties
Abonnee
Nonkel 18 Oktober 2021
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/melk/artikel/10894744/a-ware-boer-vult-nu-ook-het-vleesschap-bij-albert-heijn]A-ware boer vult nu ook het vleesschap bij Albert Heijn[/url]
onze koeien zijn dus niet excellent voor appie.
info 18 Oktober 2021
Eindelijk laat AH zien dat de klant al die jaren de consument heeft belazerd met hormoonvlees uit een verweggistand land. Daar werd veel geld aan verdiend en gezondheid kwam op de tweede plaats
Henk. 18 Oktober 2021
Een prachtig resultaat tussen Albert Hein en A - Ware .! Gefeliciteerd allemaal.!
lampert 25 Oktober 2021
was weer druk bij van bakel , was goed verzorgt
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Nieuws Varkens

Varkensvleesexport lijdt grote verliezen in Azië

Analyse Varkens

China wil varkenscyclus onder controle krijgen

Nieuws Varkens

Duitse varkensprijs verrast en zet opnieuw tandje bij

Opinie Wouter Baan

Slachterijen mis je pas als ze er niet meer zijn

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden