FrieslandCampina

Nieuws Klimaat

FrieslandCampina al lang bezig met klimaat

17 Januari 2022 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

FrieslandCampina steunt het Parijs-akkoord en het Nederlandse klimaatakkoord. Ze werkt ook al jaren met succes aan reductie van de CO2-uitstoot en voelt zich daarom niet direct aangesproken door de oproep vorige week van Milieudefensie om eindelijk serieus iets te gaan doen aan het klimaat. Het gebeurt allang, maakt het bedrijf duidelijk.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

"We werken al jaren hard om de CO2-emissies te verlagen, in ons bedrijf en op het boerenerf van de leden-melkveehouders. Ons doel voor 2030 is een emissiereductie van 33% (vergeleken met 2015), dit betekent een 33% reductie van de broeikasgassen op de melkveebedrijven van de leden en een 40% reductie in onze eigen productieketen," aldus een verklaring van FrieslandCampina.

"Duurzaamheid is een van de vier strategische prioriteiten van FrieslandCampina ('Nourishing a better planet'). We hebben al veel bereikt en gaan daar volop mee door, binnen de onderneming en op het boerenerf. Denk aan het beschikbaar stellen van ontbossingsvrije soja voor veevoer, aan het gebruik van groene stroom op al onze fabrieken wereldwijd, het gebruik van recyclebare verpakkingen, RMO's die rijden op duurzame brandstof, zoals waterstof en zonnepanelen, windmolens en mestvergisters op de boerderijen van onze leden. We hebben ons ook gebonden aan internationale standaarden en meetmethoden zoals de Science Based Target Initiative (SBTI), Carbon Disclosure Project (CDP) en de Product Environmental Footprint (EU)."

Oproep aan nieuw kabinet
FrieslandCampina onderstreept dat de verdere verduurzaming door moet gaan, maar vraagt daarvoor wel hulp van het nieuwe kabinet en de politiek in het algemeen. "We roepen het nieuwe kabinet en andere partijen dan ook op om dit belangrijke onderwerp gezamenlijk en constructief aan te pakken," zo klinkt het vanuit Amersfoort.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden