De Heus

Nieuws Oorlog

De Heus blijft in Rusland en dit is waarom

8 Maart 2022 - Wouter Baan - 2 reacties

Veel Westerse bedrijven trekken zich terug uit Rusland om zich daarmee te distantiëren van de oorlog die het land uitvecht in Oekraïne. Veevoerconcern De Heus, dat zowel in Rusland als Oekraïne fabrieken heeft, blijft in beide landen actief. Het bedrijf spreekt van een weloverwogen besluit om te blijven. 

De fabriek nabij de Oekraïense stad Lviv was gisteren (7 maart) nog operationeel, zo laat het veevoerconcern desgevraagd weten. "De veiligheid van onze medewerkers staat voorop. Tegelijkertijd willen wij een bijdrage leveren om eventuele voedseltekorten zoveel mogelijk te voorkomen. Daarom moeten de dieren gevoerd blijven worden en dan is de veevoerproductie cruciaal", aldus een woordvoerder. In Oekraïne telt De Heus enkele honderden medewerkers. "De meesten van hen willen blijven. Vanuit onze locaties in Polen en Slowakije bieden wij hun vrouwen en kinderen onderdak aan."

Koudijs MKorma company
Ook in Rusland produceert De Heus voer. Ook hier blijven de activiteiten op dezelfde voet doorgaan. Circa 150 kilometer ten zuidoosten van Moskou heeft De Heus daar een premix- en prestarterfabriek samen met een Russische partij in een joint venture (Koudijs MKorma company). Deze produceert jaarlijks 120.000 ton veevoer, zowel voor varkens, rund als pluimvee. 

Ook hier geldt dat De Heus, ook nu, een bijdrage wil blijven leveren aan de Russische voedselketen. Wel benadrukt de woordvoerder dat De Heus volledig achter de Westerse sancties aan Rusland staat. Of de veevoedergigant het doen van investeringen in Rusland de komende tijd gaat opschorten, is volgens de woordvoerder op dit moment niet 'im Frage'.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
Henk. 9 Maart 2022
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/artikel/10897101/de-heus-blijft-in-rusland-en-dit-is-waarom]De Heus blijft in Rusland en dit is waarom[/url]
De Heus, Principes gaan toch voor geldelijk gewin.?????
Abonnee
Boer Jan 9 Maart 2022
Schijn dat de heus nu al problemen heeft z'n klanten van voer te voorzien.
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Nieuws Voer

Koen en Co de Heus stoppen als CEO bij familiebedrijf

Analyse Grond

Grondmarkt redding voor Oekraïense financiën?

Achtergrond Politiek

Green Deal pijnpunt in gesprekken EU en Oekraïne

Nieuws Jaarcijfers 2022

Veevoerbedrijf De Heus ziet omzet exploderen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden