Eigen foto

Ruwvoertour Grasland - Week 26

Melkveehouders aan het maaien én beregenen

1 Juli 2022 - Ruben van der Maas

De drukte op de landerijen van de melkveehouders houdt deze week aan. Zo wordt er gemaaid, maar ook beregend. De gewassen als gras, snijmaïs en veldbonen worden nauwlettend in de gaten gehouden door de deelnemers aan de Boerenbusiness Ruwvoertour.

Robert Welhuis uit Wapse (Dr.) heeft op maandag 28 juni zijn areaal zomerveldbonen voorzien van water met de beregeningshaspel. Welhuis hoopt dat het gewas goed reageert op het extra water, waardoor er een betere vulling ontstaat in de bonen. Wat uiteindelijk hopelijk resulteert in een betere opbrengst.

Hier de regenhaspel in werking bij Welhuis in Wapse (Dr.)

Mooi gewas
Op dinsdag 28 juni heeft Roel Assies uit Zeewolde (FL) zijn derde snede eraf gemaaid. Er stond een mooi gewas op. Door de goede weersomstandigheden kuilde Assies het gras vervolgens één dag later in op woensdag 29 juni.

Assies in actie waarbij het laatste gras wordt gelost op de kuil

Gewasstand bepalen
Sander Vijverberg uit Strijen (ZH) is op donderdag 30 juni grashoogte aan het meten geweest. Mede door de weerberichten verwacht Vijverberg na het weekend de derde snede gras te winnen. Het 32 centimeter hoge gewas staat er mooi op met veel klaver erdoor.

Meting gewashoogte voor 3e snede bij Vijverberg

Groeizaam weer
Op het perceel gras bij Frank Rooker in Aartswoud (NH) was op woensdag 22 juni de derde snede gemaaid. Deze is vervolgens op 23 juni ingekuild, waarna in het weekend bijna 40 mm water was gevallen op het perceel. Dit kan Rooker goed merken, want het gras groeit onwijs hard weer terug. Joost van Nostrum uit Sint-Oedenrode (NB) geeft aan dat het groeizaam weer is. De voederbieten ziet Van Nostrum goed ontwikkelen.
 

Het gewas voederbieten bij Joost van Nostrum in Sint-Oedenrode (NB)
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Ruben van der Maas

Stagiair bij de Boerenbusiness Ruwvoertour
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden