Bel Leerdammer

Nieuws Melk

Leerdammer loopt uit op FrieslandCampina

4 Juli 2022 - Klaas van der Horst

Kaasmaker Lactalis Leerdammer heeft de melkprijs voor juli met €3,60 per 100 kilo verhoogd en loopt daarmee licht verder uit op de prijs van marktleider FrislandCampina. Tot en met mei liep Leerdammer juist achter.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De kale melkprijs van Lactalis Leerdammer komt voor juli uit op €61,47 per 100 kilo. Volgens de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker is dat €2,24 meer dan FrieslandCampina betaalt bij dezelfde voorwaarden. Vorige maand ging Leerdammer 14 cent over de prijs van FrieslandCampina heen. In de maanden daarvoor zat Leerdammer juist een tijd lager dan FrieslandCampina. Tot en met juli betaalt Leerdammer een gemiddelde kale melkprijs van €49,93 per 100 kilo, FrieslandCampina betaalt €49,80 gemiddeld.

Met de huidige verhoging betaalt Lactalis Leerdammer de voorlopig hoogste kale melkprijs. Met de weidemelkprijs blijft ze 60 cent achter bij de huidige koploper A-ware. Maximaal kunnen leveranciers bij Leerdammer een melkprijs van €62,72 per 100 kilo beuren over juli. Deze melkprijs geldt bij een jaarleverantie van 1 miljoen kilo, ex btw en na aftrek van 5 cent per 100 kilo voor ZuivelNL.

Opnieuw Koninklijk
Sinds 1 juli 2022 mag Leerdammer overigens weer de titel koninklijk/Royal voeren. De officiële bedrijfsnaam luidt daarom: Royal Lactalis Leerdammer B.V.  Dit betekent dat de koning er mee heeft ingestemd dat de organisatie het predicaat Koninklijk ook onder het nieuwe moederbedrijf mag blijven voeren. Sinds 2015, bij de viering van het 100-jarig bestaan van de fabrieken in Schoonrewoerd en Dalfsen, mocht het bedrijf zich tooien met de titel Royal Bel Leerdammer. Door de overname door de Groupe Lactalis moest er een nieuwe naam worden aangevraagd.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden