Cono

Nieuws Melkprijsvergelijker

Cono houdt melkprijs voor vijfde maand op rij gelijk

6 December 2022 - Wouter Baan

Cono kaasmakers houdt de melkprijs over november gelijk, het is de vijfde stabiele mutatie op rij. Sinds het loslaten van het quotum in 2015 kwam dit pas één keer voor.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De basismelkprijs over november is €56,20 per 100 kilo. Dit is berekend bij de standaard vet- en eiwitgehaltes en een jaarleverantie van 1 miljoen kilo. Inclusief de maximaal te behalen bonussen en premies via het 'Caring Dairy'-programma kan de melkprijs oplopen tot €60,70. De vijfde stabiele mutatie op rij is opvallend. Dit kwam sinds de afschaffing van het quotum in 2015 enkel in 2019 voor. 

Melkprijsvergelijker
In de Melkprijsvergelijker van Boerenbusiness is Cono al een tijdje lang  hekkensluiter. Dit is een wat ongebruikelijke positie voor de kaasmaker uit de Beemster, gezien de leden doorgaans kunnen rekenen op een concurrerende melkprijs, of zelfs meer dan dat.

Dat het dit jaar even minder is, komt door de hoge inflatie. Hierdoor is het prijsverschil van merkenkaas, waar Cono sterk op inzet, opgeheven of in elk geval kleiner geworden. Volgens directeur Wim Betten zijn de afzetvolumes daarmee overeind gebleven. 

De afgelopen maanden rendeerde merkloze bulkkaas door de schaarste goed. Wel zijn de foliekaasnoteringen van Gouda en Edam in de afgelopen weken weer stevig afgewaardeerd, waarmee het prijsverschil is teruggelopen. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden