Agrifoto

Analyse Ruwvoer

Hoge ruwvoerprijzen schrikken kopers niet af

24 Januari 2023 - Jurphaas Lugtenburg

Goed ruwvoer en ook bijproducten blijven gevraagd. De prijzen liggen daarbij op behoorlijk niveau. Echt druk is het overigens niet bij de meeste handelaren maar dat past ook wel bij de tijd van het jaar.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De vraag naar bierbostel blijft goed en neemt bij verschillende leveranciers eerder toe dan af. Deels komt dat doordat het aanbod van de campagneproducten richting het einde van het seizoen gaat. Het aanbod van bierbostel hapert zo nu en dan bijvoorbeeld door ongeplande stops bij brouwerijen. De wachttijden voor bierbostel lopen daardoor bij verschillende leveranciers weer wat op. Nu bestellen en over vier of vijf weken leveren is eerder regel dan uitzondering. De DCA Indicatieprijs voor bierbostel blijft desondanks ongewijzigd ten opzichte van vorige week op €4,05 per procent droge stof. Het aanbod voeraardappelen blijft krap. Af en toe worden er partijen aangeboden die amper nog geschikt zijn als veevoer. De DCA Indicatieprijs voor voeraardappelen staat op €50 per ton.

Maïs is aardig gevraagd. Goede maïs is er dit seizoen niet in overvloed en verkopers hebben dat in de gaten. Prijzen staan daarom op een fors niveau. De DCA Indicatieprijs voor goede snijmaïs heeft een klein stapje omhoog gedaan naar €102,50 per ton. Er zit wel een flinke spreiding tussen prijzen. Sommige handelaren zitten nog net onder de €100 terwijl andere al door de €105 gaan.

Buiten de gebaande paden denken
Kuilgras is er op zich voldoende, maar het goed gras waar de koeien melk op willen geven is schaars. Voor sommige handelaren die veel kuilgras doen is het behoorlijk puzzelen om de vaste klanten tevreden te houden. Kuilgras van net wat mindere kwaliteit aangevuld in het rantsoen met andere producten heeft voor veehouders misschien niet de voorkeur, maar is uit het oogpunt van beschikbaarheid en prijstechnisch in verschillende gevallen misschien wel de best oplossing volgens insiders. De DCA Indicatieprijs voor kuilgras blijft staan op €90 per ton.

Bij hooi en stro is het vooral het vaste werk dat doorloopt. De DCA Indicatieprijs voor zowel tarwe- als gerstestro komt deze week uit op €140 per ton. Voor graszaadhooi loopt de prijs van €145 tot €155 per ton afhankelijk van het ras. Mede door de krappe beschikbaarheid van kuilgras is er voor weidehooi ook relatief veel belangstelling vanuit de veehouderij. Er worden geen bergen hooi extra gekocht maar enkele handelaren melden wel verschillende vrachten meer te doen dan vorig jaar. De DCA Indicatieprijs voor weidehooi staat op €190 per ton.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden