FrieslandCampina (bewerking BB)

Nieuws Agribusiness

FrieslandCampina gooit topstructuur om

19 September 2023 - Klaas van der Horst

FrieslandCampina gooit de topstructuur en daarmee de aansturing van de onderneming om. Het is volgens het bedrijf een belangrijke stap om de prestaties te verbeteren. De verandering volgt op de benoeming van Jan Derck van Karnebeek als CEO per 1 juni 2023. Er komen zeven business groups, onder leiding van 12-koppig Executive Team. De bekendmaking is de eerste in een serie stappen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Van Karnebeek: "De winstgevendheid van de onderneming staat onder druk. Daarom zullen we in de komende periode de noodzakelijke stappen nemen om hierin verbetering te brengen. De eerste stap is een aanpassing van onze topstructuur en de daarbij behorende benoemingen. Ik heb alle vertrouwen dat we met het vernieuwde leiderschapsteam invulling gaan geven aan FrieslandCampina's 'purpose' van betere voeding voor de wereld, goede inkomsten voor onze boeren, nu en in de toekomst."

In het executive team zitten Van Karnebeek, financiële topman Hans Jansen, de managers van de 7 business groups plus nog 3 algemene managers, voor personeel, logistiek en onderzoek.

Food & Beverage in 5 delen
De huidige, grote business group Food & Beverage wordt opgesplitst in vijf verschillende onderdelen, elk met hun eigen aandachtgebieden:  Europe; Retail & Americas; Middle East, Pakistan & Africa; Asia; en Professional. Dit geeft volgens de onderneming uitdrukking aan de diversiteit van het bedrijfsportfolio en de verschillende marktbenaderingen die daarbij vereist zijn. De business group Professional en de business unit Trading blijven beide onder de verantwoordelijkheid van één algemeen manager (president) blijven vallen. De business groups Ingredients en Specialised Nutrition blijven ongewijzigd.

De voorgenomen Executive Team-benoemingen gaan in per 1 oktober 2023 en de doorvoering van de nieuwe organisatiestructuur, inclusief de zeven business groups, staat gepland voor 1 januari 2024. Roel van Neerbos blijft als President Food & Beverage tot 1 november 2023 lid van het Executive Team. Daarna vertrekt hij, zoals eerder aangekomdigd.

Op 6 oktober meer
Alle voorgenomen besluiten zijn onder voorbehoud van advies door de Centrale Ondernemingsraad. Op 6 oktober 2023 wordt meer duidelijkheid worden gegeven over de aanscherping van de ondernemingsstrategie, Expedition 2030 geheten. Meer details over de organisatorische implicaties worden de komende tijd bekendgemaakt.

Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox