VanDrie Group

Nieuws Melk

Van Drie Group neemt belang in zuivelhandelaar

19 September 2023 - Wouter Baan

Van Drie Group is voornemens een belang te nemen in zuivelhandelaar F&F Group uit Zeist. De transactie maakt onderdeel uit van een package deal, waarbij F&F Group op hun beurt de activiteiten van Schils Food zal overnemen van Van Drie Group.

Zowel Van Drie als F&F Group denken met deze deal beter toegang te krijgen tot de verschillende afzetmarkten, doordat beide bedrijven een breder productportfolio van zuivelgrondstoffen kunnen aanbieden.

Onder de F&F Group vallen diverse bedrijven als Feed&Food en Fabelco. Ook Schils Food zal daar straks dus onder komen te vallen, als de mededingingsautoriteiten groen licht geven voor de deal. In 2022 rapporteerde F&F Group een netto-omzet van €168 miljoen, waar onder de streep €5,35 miljoen aan winst overbleef.

Van Drie Group is via zusteronderneming Melkweg een behoorlijk grote speler onder de Nederlandse zuivelhandelaren en wereldwijd actief. De bedoeling is wel dat F&F Group onder eigen vlag blijft opereren. 

Er is niet bekend gemaakt hoe groot het belang is dat Van Drie in F&F Group neemt. CEO Michiel de Boer van F&F Group spreekt van een fusie die nieuwe groeimogelijkheden biedt. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox