Van drieduizend dieren

Arabier steekt geld in Bulgaars melkveebedrijf

30 September 2014 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Een multimiljonair uit Dubai wil investeren in een moderne Bulgaars melkveebedrijf met drieduizend koeien. Het bedrijf bevindt zich in Oreshe. De zakenman heeft al een dergelijk bedrijf in handen in het Oostenrijkse Salzburg. Het is het grootste bedrijf in Oostenrijk gespecialiseerd in melk, boter en vlees. 

"Het hoofdkantoor van het bedrijf bevindt zich in Qatar. Hij wil uitbreiding in Europa. Het wordt het modernste bedrijf in Bulgarije, waarvan de producten geëxporteerd gaan worden naar Arabische landen. Daar komt bij dat hij een grote investering gaat doen en nieuwe banen creëert", Veselin Kambourov, een zakenman uit het Bulgaarse dorp.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Jan Baars 30 September 2014
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/item/10859536/Arabier-steekt-geld-in-Bulgaars-melkveebedrijf]Arabier steekt geld in Bulgaars melkveebedrijf[/url]
Deze stap zal een bijdrage leveren aan de versnelde ontwikkeling van de veeteelt in Bulgarije. Ik merk een tendens dat er meer partijen enorme melkveebedrijven neerzetten/ontwikkelen. goed voor het land en slecht voor de Nederlandse export, echter een ontwikkeling welke je niet kan remmen doch slechts op kan meeliften met de export van kennis en automatisering.
Belangrijk punt bij dergelijke mega bedrijven is wel dat het dieren welzijn wordt gewaarborgd, de wereld opinie wordt daar, gelukkig, steeds kritischer op en dergelijke bedrijven moeten er voor waken dat ze deze niet tegen zich krijgen.
Daan dorgel 30 September 2014
Ik denk dat dit soort ontwikkelingen inderdaad niet tegen te houden zijn. Daarmee is de kans wel dat wij als nederlandse melkveehouders binnen nu en 10 jaar onze leidende rol kwijt raken.

En als het op kostprijsproduktie gaat verliezen we het altijd van dit soort landen , waar grond en arbeid veel goedkoper is
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden