Oorzaak blijft giswerk

Opleving bij handel in koopmelk

29 Maart 2013 - Redactie Boerenbusiness

De handel in koopmelk laat deze week onverwacht weer een opleving zien, waarbij diverse transacties tot stand kwamen. Opmerkelijk gezien het ene quotumseizoen nog niet is afgelopen en over het volgend seizoen nog vrijwel niets gezegd kan worden.

Het is nog onduidelijk wat nu precies de oorzaak is van de opleving bij de vraag naar koopmelk. Zo kan de prognose die FrieslandCampina eerder deze week naar buiten bracht boeren aangezet hebben tot het doen van zaken. Wat dan zowel verband houdt met zicht op meer inkomsten als wel de vrees dat prijzen van koopmelk weer gaan stijgen. Aan de andere kant komt 2015 dichterbij en zijn er nog boeren met ruimte in de stal die ze willen vullen.

Welke reden dan ook juist is aan het einde van de week werd duidelijk meer handel in koopmelk waargenomen. Gemiddeld ging die weg voor een prijs van 7,50 euro.

Ondertussen is de leasemelk nog aan het bijkomen van de kater die seizoen 2012/13 veroorzaakt heeft. Animo om nu al over te gaan tot actie bij leasemelk ontbreekt volledig. Gezien de precaire situatie bij de voervoorziening op diverse bedrijven en het aanhoudende koude weer is dit ook niet vreemd. Immers vorig seizoen tuimelde de melkaanvoer omlaag door een mindere kwaliteit ruwvoer en hoge krachtvoerkosten. Er is nog altijd geen enkele garantie dat er dit seizoen verbetering in komt.

Een indicatieve prijs voor leasemelk komt uit op 3,75 euro.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden