Groei melkplas

Walhorn bundelt zijn krachten met Arla

31 Maart 2014

Arla en Walhorn maken maandag bekend de krachten te willen bundelen en samen te gaan. Voor Arla een goede kans om de melkplas uit te breiden en tevens meer voeten aan de grond te krijgen in Nederland en België.

Arla staat vandaag de dag op de zesde plaats in de ranglijst van grootste zuivelaars in Europa. Om verder te kunnen groeien wordt naarstig gezocht naar melk. Dit kan in de vorm van overnames of zoals de bedoeling is bij Walhorn in de vorm van intensieve samenwerking. 

Walhorn vertegenwoordigt hierbij een melkplas van 550 miljoen kilogram melk per jaar geleverd door 800 leden in België, Duitsland en Nederland. Arla telt 12.600 leden in Zweden, Denemarken, Duitsland, België, Luxemburg en Engeland en haalt 12,7 miljard kilo melk per jaar op.

Door te fuseren kan Arla met behulp van Walhorn zijn groeiplannen verder doorzetten. Daar komt bij dat de verwerkingslocaties van de zuivelaar een welkome aanvulling zijn op die van Arla. Voor de leden van Walhorn houdt dat in "onbeperkte afnamegarantie tegen een prijs berekend op basis van een formule die voor alle leden geldt".

Na de fusie behoudt Walhorn zijn status als coöperatie, terwijl de krachten gebundeld worden met die van Arla. De zuivelaar krijgt zijn eigen vertegenwoordigers binnen het bestuur van Arla. 

Tegen het einde van juli 2014 hopen de bedrijven de fusie te kunnen afronden. Daarvoor is wel goedkeuring nodig van 75 procent van de vertegenwoordigers van beide coöperaties.     

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws melk

Milcobel gaat samenwerken met Arla in wei-valorisatie

Nieuws melk

FrieslandCampina en Arla onderzoeken fusie

Achtergrond Melk

Nederlandse zuivel jaagt op Belgische melk

Nieuws Melk

Arla doet halfjaarlijkse nabetaling op melkprijs

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox