Analyse DCA Mestmarkt

Mestuitrijden stilgelegd door sneeuwval

14 Maart 2013 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Het uitrijdseizoen van mest was nog niet goed en wel begonnen of het winterweer legde het werk alweer stil. De analyse van DCA Mestmarkt legt uit wat dit voor gevolgen heeft voor de ontwikkeling van de ophaalbijdrages voor mest.

Afgelopen weekend maakte de forse hoeveelheid regen het uitrijden van mest al lastig, maar door het daaropvolgende strenge winterweer zijn de werkzaamheden helemaal stil komen te liggen. Waarmee mestrijders na een "leuke" start van het seizoen meteen een domper te verwerken krijgen.      

Door het stilvallen van de werkzaamheden ontstaat er weer een nieuw element in mestland, omdat de tijd die nu niet kan worden benut, toch enigszins ‘verloren’ tijd is.

Veel melkveehouders hebben gebruik gemaakt van de mogelijkheden om mest uit te rijden, waardoor de spanning rondom volle mestputten verdwenen is. Voor varkenshouders ligt dat iets anders. Veel varkenshouders wachten hun kansen af vanwege het naderende voorjaar. Dit in de hoop dat ophaalbijdrages nog verder gaan zakken.

Nu heeft de winter daar een streep door heen gezet en is het de vraag of de ontwikkeling van neerwaartse ophaalbijdragen wordt geparkeerd, of dat de markt zijn laagste punt zo ongeveer heeft bereikt. Zo veel hoofden zo veel zinnen lijkt het. Hoe het ook zal uitpakken: voorjaarsweer zal iedereen op korte termijn toejuichen.

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

mestsneeuw
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
xx 14 Maart 2013
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/mestmarkt/artikel/item/10822355/Mestuitrijden-stilgelegd-door-sneeuwval]Mestuitrijden stilgelegd door sneeuwval[/url]
Heb de laatste weken flink afgevoerd en nu zijn mijn putten van de varkensstal voor 90 % leeg. We moeten alle mogelijkheden benutten om maximaal mest op het land te krijgen.
U kunt niet meer reageren.

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden