Wit-Rusland wil kartel terug

12 jaar cel gevraagd voor opbreken kalikartel

14 Oktober 2013 - Redactie Boerenbusiness

Wit-Rusland heeft zijn beschuldigingen aan het adres van de CEO van de Russische mestproducent Uralkali aangepast. Waardoor de maximaal haalbare straf met twee jaar verhoogd kan worden. De beschuldigingen veranderden van machtsmisbruik in verduistering.

Eerder werd Vladislav Baumgertner beschuldigd van machtsmisbruik, waarop een maximale gevangenisstraf staat van 10 jaar. Nu wordt de CEO echter niet langer beschuldigd van machtsmisbruik, maar van verduistering, waarop een maximale straf staat van 12 jaar, zo meldt de Ria Novosti.

In augustus werd Baumgertner gevangen genomen toen hij in de hoofdstad van Wit-Rusland op bezoek was. Later werd hij overgebracht naar Minsk. Wit-Rusland heeft zelfs al aan Interpol om een internationaal arrestatiebevel gevraagd voor de Russische multimiljonair Suleiman Kerimov, vanwege de verdenking dat hier sprake is van machtsmisbruik.

De aanklachten dateren nog van juli toen Uralkali besloot te stoppen met de samenwerking met Belaruskali en kaliprijzen onderuit trapte. Wit-Rusland pleit ervoor om het kartel tussen de kalireuzen weer te herstellen, maar hierop heeft Moskou nog niet gereageerd.  De president van Wit-Rusland  zegt dat Kerimov, die zijn aandeel van 21,75 procent in Uralkali wil verkopen, persoonlijk om zijn pardon gevraagd had.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden