Analyse DCA Mestmarkt

Het blijft gissen naar de mestwetgeving

15 November 2013 - Redactie Boerenbusiness

De mesthandel ondervindt hinder van onvoldoende duidelijkheid rondom de mestwetgeving. Een curieuze situatie omdat de wetgeving al over anderhalve maand in werking treedt. Wat dit doet met de ophaalbijdrages voor mest doet DCA Mestmarkt uit de doeken. 

Het is in mestland een rare situatie. Er staat een nieuwe mestwet in de steigers, die ondanks de ingangsdatum van 1 januari 2014 nog steeds niet voldoende helderheid geeft. Dat geeft een rem op de mesthandel en op mogelijke investeringen.

Aan siloruimte is geen gebrek, aan voldoende marge wel. Aanbod van mest is er, maar niet in elk gebied evenveel. De ophaalbijdragen veranderen voor varkensdrijfmest maar beperkt. Zo wordt er aan de onderkant 50 cent opgeteld tot 16,50, terwijl de bovenkant met 50 cent daalt tot 21 euro.  

De bijdrages voor rundveedrijfmest kennen een onderkant van 13,50 euro, tegenover 17,00 euro aan de bovenkant. Wat inhoudt dat de onderkant eveneens met 50 cent toegenomen is. Het wordt een saai verhaal, maar ook pluimveemest kreeg er aan de onderkant 50 cent bij en doet 10 tot 14 euro.  

vleesvarkensdrijfmest.JPG

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden