Analyse DCA Mestmarkt

Mesttransport loopt voor op vorig jaar

21 November 2013 - Redactie Boerenbusiness

Hoewel het aanbod aan mest maar gering is geven spelers op de mestmarkt aan meer vervoerd te hebben dan vorig jaar. Wat dit doet met de ophaalbijdrages van mest wordt duidelijk in een nieuwe analyse van DCA Mestmarkt. 

Het beeld op de Nederlandse mestmarkt is voor veel varkenshouders er één van leven bij de waan van de dag. De financiële situatie op veel varkensbedrijven staat het aanbod geven van grote volumes mest niet toe. Daardoor voelt de markt aan alsof er weinig mest zit, maar schijn bedriegt.

Om toch zo goedkoop mogelijk de winter door te komen zetten varkenshouders in op het mondjesmaat afvoeren van varkensmest. 

Opvallend is dat een behoorlijk aantal intermediairs aangeven tot nu toe meer mest in de winterperiode te hebben vervoerd dan vorig jaar in dezelfde periode.

De onderkant bij varkensdrijfmest blijft staan op 17 euro bij een bovenkant van 21 euro. Ook de noteringen voor rundveedrijfmest blijven onveranderd staan op 14 tot 17 euro. De laatste koeien zijn afgelopen week op stal komen te staan. Bij melkveehouders wordt putruimte daarom niet direct een probleem.

Een rappe stijging wordt gezien bij pluimveemest. Daar kwam er aan de onderkant een euro bij, waarmee de prijs uitkomt op 11 euro bij een stabiele bovenkant van 14 euro.

vleesvarkensdrijfmest.JPG

 

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden