ZLTO krijgt hulp van Sita

Afvalcentrale gaat helpen bij mestverwerking

20 December 2013 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Na Twence gaat nu ook afvalenergiecentrale Sita meehelpen bij de verwerking van mest. Dit gebeurt in samenwerking met de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie (ZLTO). Tegen 2015 hopen de partijen te beginnen met de bouw van een mestkorrelfabriek.

De Mestwet is door de Eerste Kamer heen en de investeringsplannen kunnen van de plank gehaald worden. Met name afvalverwerkers blijken goede partners op het gebied van mestverwerking. Zo is Twence samen met LTO en ForFarmers aan het kijken naar de mogelijkheden op het gebied van mestscheiding. ZLTO en Sita mikken tegelijkertijd op de productie van mestkorrels die over de grens afgezet kunnen worden.

Het project staat nog in de kinderschoenen. Tot nog toe is er alleen een intentieovereenkomst getekend voor de realisatie van een fabriek voor de productie van bio mineralen. De bedoeling is dat de fabriek in Roosendaal komt naast de afvalenergiecentrale ReEnergy van Sita. De fabriek kan volgens de huidige plannen 100.000 ton dikke mest om gaan zetten tot korrels.

ZLTO en Sita krijgen bij de bouw van de fabriek hulp van niet nader genoemde partijen uit de agrarische sector. Nu vindt er eerst overleg plaats met de gemeente Roosendaal en de provincie Brabant. "Begin 2014 worden de omwonenden geïnformeerd."

Daar stopt het niet voor de zuidelijke belangbehartiger, want deze wil op verschillende locaties in Nederland grootschalige drooglocaties voor de dikke fractie van mest gaan opzetten. Op termijn wil de organisatie 15.000 ton fosfaat naar andere landen in Europa exporteren.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

mestSitaZLTO
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Jos van Aake 27 Maart 2017
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/mest/artikel/10841277/Afvalcentrale-gaat-helpen-bij-mestverwerking-]Afvalcentrale gaat helpen bij mestverwerking[/url]
Waar de mest op het bedrijf al droog gemaakt kan worden dmv hydraulische cylinder in een buis met smalle sleuven hierin kan de mest van 30% DS veel droger gemaakt worden door de veel grotere kracht naar 70-90%DS. Deze manier van werken lost het hele mest probleem op nu nog wat slim innoveren en de mest leverd zelf geld op. We moeten niet blijven hangen aan wat al 50 jaar zo gebeurt. Er kan vrijwel zonder emmisie geboert worden zelfs stof en methaan kan afgevangen worden.
Erwin 29 Maart 2017
Kun jij mij de leverancier vertellen die op die manier dikke fractie mest naar 70 tot 90 % droge stof kan maken?
U kunt niet meer reageren.

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden