Analyse DCA Mestmarkt

Mestseizoen twijfelend van start door derogatie

20 Februari 2014 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Ook voor melkveehouders is het mestseizoen eindelijk van start gegaan. Hier wordt dankbaar gebruik van gemaakt om de druk op de volle mestputten enigszins te verlagen. Toch blijft de onduidelijkheid over derogatie voor onzekerheid zorgen, zo blijkt uit de analyse van DCA.

De bewegingen van melkveehouders zijn in grote lijnen beperkt gebleven tot de gedwongen afzet, het uitrijden van eigen mest op eigen grond. Bij akkerbouwers staat het uitrijden nog in de startblokken omdat veel percelen nog te nat zijn. Het beperkt uit kunnen rijden vertaalt zich ook in het aantal mestbewegingen. Toch bewegen de ophaalbijdrages enigszins, maar de varkenshouder komt hierdoor niet in de verleiding om meer aanbod te geven.

De reden hiervoor is niet alleen het naderende voorjaar, maar ook de dalende varkensprijzen, derogatie en fosfaatcontracten zijn sleutelwoorden die de mestmarkt bezig houden.

Vooral derogatie zorgt voor onzekerheid op de mestmarkt. Staatssecretaris Dijksma liet 18 februari in een brief aan de Tweede Kamer weten dat het nog tot 23 april duurt voordat duidelijk wordt of Nederland wel of geen derogatie krijgt voor gebruiksnormen van mest op grasland.

Vleesvarkensdrijfmest week tot week 8 2014.jpg

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Jan Brok 21 Februari 2014
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/mestmarkt/artikel/item/10844865/Mestseizoen-twijfelend-van-start-door-derogatie]Mestseizoen twijfelend van start door derogatie[/url]
WACHTEN op 23 april.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden