Analyse DCA Mestmarkt

Veehouder betaalt hogere ophaalbijdrage mest

29 Januari 2015 - Redactie Boerenbusiness - 3 reacties

Het nieuwe uitrijdseizoen voor mest begint volgende week. Op bouwland mag dan mest worden uitgereden en twee weken later op grasland. Een blik op de weersverwachtingen leert dat er niet veel uit te rijden is, omdat veel percelen onbekwaam zijn. Veehouders met eigen bouwland kunnen een poging wagen om enige verlichting aan te brengen in de voorraad mest. Het uitrijden bij derden is vrijwel niet aan de orde, analyseert DCA Mestmarkt.

3

euro

kan ophaalbijdrage ongunstiger uitpakken voor veehouder

Onder mesthandelaren nemen de zorgen over het nieuwe mestseizoen toe. Vooral de financiële positie bij varkenshouders wordt nijpend. Openstaande facturen van afgelopen jaar vragen van intermediairs om behoedzaam te handelen. Algemeen wordt aangenomen dat de ophaalbijdragen tussen drie tot vier euro ongunstiger uitpakken voor veehouders dan afgelopen jaar.

Het verwerken van mest is, door de aan het licht gekomen praktijken van mestverwerker AquaPurga, in negatief daglicht komen te staan. Ook de maatregelen die de BMC deze week heeft aangekondigd, brengt onrust. De verbrander sluit geen mestverwerkingscontracten meer af  varkenshouders en rundveehouders. De vraag dient zich aan in hoeverre de mestverwerkingscapaciteit zich verhoudt tot de nieuwe normen die dit jaar gelden.

De ophaalbijdragen muteren deze week nauwelijks.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
3 reacties
Thijs 29 Januari 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/mestmarkt/artikel/10861822/Veehouder-betaalt-hogere-ophaalbijdrage-mest]Veehouder betaalt hogere ophaalbijdrage mest[/url]
De kop van het artikel zegt iets totaal anders als wat ik in de grafiek zie. Ze betalen namelijk van week 2 tot 5 exact evenveel. Ook staan er meer ongelukkige zaken in het verhaal, die getuigen van weinig kennis.
intermediar 29 Januari 2015
vast een berichtje dat ingefluisterd is door cumela die namens de leden de prijs tot onmogelijke hoogte wil opschoeven omdat er aan een kwartje meer te verdienen valt dan aan een dubbleltje, prijs word pas bepaald als er daadwerkelijk geladen word, niet voordat het seizoen begonnen is!!!!
boereke 29 Januari 2015
Er is veel vraag naar vaste mest voor redelijke prijs,alleen het produceren van vaste mest is behoorlijk prijzig
Door verplichte mestverwerking komt geen brabantse mest naar het noorden,diesel is goedkoop dus verwacht ik bij gunstig voorjaar dalende prijzen
Dierhouder 30 Januari 2015
DCA heeft grote belangen in de akkerbouw en geen enkele affiniteit met dierhouderij. Dit verklaart eenvoudig waarom ze structureel 3-4 euro per ton boven de markt noteren. Is op zich niet erg, zolang deze achtergrond maar bekend is.
U kunt niet meer reageren.

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden