Voor 7 miljard euro

Canadese Potash wil kaliproducent K+S kopen

26 Juni 2015 - Redactie Boerenbusiness

De mondiale kunstmestbranche maakt zich op voor weer een nieuwe grote fusie. Het Duitse kali- en zoutconcern K+S heeft bevestigd dat het een overnamebod heeft ontvangen van de Canadese concurrent Potash Corp of Saskatchewan. De Canadeze willen de Duitse branchegenoot overnemen voor 7 miljard euro, zo meldt persbureau Reuters.

7

miljard

euro lijkt K+S te laag te vinden

Volgens het persbureau gaat K+S het overnamebod afwijzen, omdat zij het bedrag te laag vindt. Het is niet de eerste keer dat Potash Corp interesse heeft in de Duitse producent van kali en zout. Al in 1997 deden de Canadezen een bod op een meerderheid van de aandelen van K+S, maar de Duitse kartelwaakhond stak destijds een stokje voor deze deal.

Op zijn beurt was Potash Corp ook een potentiële prooi voor een overname. In 2010 bood de mijngigant BHP Billiton een bedrag van maar liefst 39 miljard dollar, maar ook deze transactie struikelde door overheidsingrijpen. De Canadeze overheid verbood de overeenkomst. Sinds die tijd is de mondiale kalimarkt qua aanbod verzadigd, doordat producenten de capaciteit hebben uitgebreid en de concurrentie groot is.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden