Tweede Kamer stemt in

Mest moet niet langer doorgaan als afvalproduct

8 Maart 2016 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Om de export van mest een zet in de goede richting te geven wil de Tweede Kamer af van de status afvalstoffen voor mest. Dit bleek tijdens de stemming over een motie van Remco Dijkstra en Agnes Mulder. 

Uit onderzoek van Mulder en Dijkstra blijkt dat landen binnen Europa verschillende regels hanteren voor producten die gewonnen zijn uit meststromen en afvalstromen. Het laat ruimte over voor speling en die moet er komen voor mest en afval. 

Zo concluderen ze ook dat Nederland exportcertificaten verleent voor herwonnen producten uit mest op basis van de Nederlandse regelgeving. Iets wat de exportmogelijkheden van deze product beperkt. 

Om de export te helpen willen Dijkstra en Mulder zo snel mogelijk een einde-afvalstatus voor fosfaat, nutriënten en secundaire grondstoffen uit meststromen en afvalstromen. De motie kon rekenen op een meerderheid van de Tweede Kamer en werd aangenomen. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
piet 8 Maart 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/mest/artikel/10868621/Mest-moet-niet-langer-doorgaan-als-afvalproduct-]Mest moet niet langer doorgaan als afvalproduct[/url]
niet te geloven.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden