Meerderheid voor

Vraag om meer tijd voor uitrijden mest valt goed

18 Augustus 2016 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Uit de eerste reacties op de vraag om een langer uitrijdseizoen blijkt dat er in de Tweede Kamer een meerderheid voor is. Sterker nog er wordt bij staatssecretaris Martijn van Dam aangedrongen op een snelle reactie op de vraag. Met nog minder dan twee weken over begint de tijd dan ook te dringen. 

Meer over het uitrijdseizoen

Woensdag kwam de vraag vanuit Cumela om verlenging van het uitrijdseizoen. Het is vooral de vertraging in de oogst van tarwe die maakt dat er meer tijd nodig is om de werkzaamheden op het land af te ronden. Zo geeft Hans Verkerk, secretaris meststoffendistributie, aan dat aan het begin van de week op de Groningse klei nog nauwelijks tarwe geoogst was. 

Eerste reacties uit politiek hoopvol

Ondertussen worden in het zuiden en midden van het land alle zeilen bijgezet om de tarwe en het stro van het land te halen en mest op het land te rijden. De verwachte regenval van vrijdag is de finish hierin. Daarna wordt het weer wachten op beter weer en juist die onzekerheid maakt dat meer tijd om mest uit te rijden noodzakelijk is. 'Anders is het risico structuurschade en een te hoge bemesting op diverse percelen', zo schetst Verkerk. 

De eerste reacties vanuit de politiek zijn echter hoopvol. 'Er is een meerderheid in de Tweede Kamer.' Ook wordt er bij Van Dam op aangedrongen om tijdig te reageren. Op 24 augustus hoop de belangenbehartiger dan ook antwoord te krijgen op de vraag over de verlenging van het uitrijdseizoen. 'Er is dan nog een week over.' De afgelopen 10 jaar werd 9 keer goedkeuring gegeven voor een verlenging.  

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Henk 18 Augustus 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/mest/artikel/10871189/Vraag-om-meer-tijd-voor-uitrijden-mest-valt-goed]Vraag om meer tijd voor uitrijden mest valt goed[/url]
Afgelopen 10 jaar 9 x uitstel verleend ?
Geeft meer aan hoe de regels (en de politiek) volstrekt geen gevoel en verstand van de landbouw hebben....
Fier 19 Augustus 2016
Laten we beter insteken op bredere kennis bij de politiek over mineralen balansen die nodig is voor grond en water. Wij zijn alles aan het verarmen. Ook Wij laten dit over aan mensen die inderdaad weinig tot geen kennis meer bezitten van ons werk. Mineralen die de Mestverwerking betere kansen bied ook bij de verdee verwerking op gronden die mineralen nodig zijn. De mens is bouwstoffen nodig maar ook onze gronden. Waar voedsel groeit, voedsel hoeveelheden voor Mens en Dier.
U kunt niet meer reageren.

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden