Bij start uitrijdseizoen

Cumela roept mesthandel op niet te frauderen

1 Februari 2018 - Esther de Snoo

Brancheorganisatie Cumela heeft mestintermediairs en loonwerkers deze week op het hart gedrukt niet te sjoemelen met mest. Aanleiding hiervoor is de start van het uitrijdseizoen van drijfmest. 

Op ledenbijeenkomsten, die deze week plaatsvonden, heeft het bestuur van de brancheorganisatie de achterban er nadrukkelijk op gewezen zich aan de regels te houden en zich niet in te laten met mestfraude.

Proactief
Het bestuur van Cumela zegt nu proactief in gesprek te gaan met de achterban over de bestrijding van mestfraude. Hans Verkerk, beleidsmedewerker bij Cumela: "We hebben als branche en bestuur altijd naar de overheid gekeken voor oplossingen. Nu zijn we ervan doordrongen dat er ook een opdracht ligt voor onszelf."

Plan van aanpak
Cumela doet dit naar aanleiding van de gesprekken over mestfraude, die in december met minister Carola Schouten (LNV) werden gevoerd. De mestsector werkt aan een plan van aanpak om mestfraude tegen te gaan. De uitwerking en implementatie van het plan moet in het eerst kwartaal van dit jaar gereed zijn, een onderdeel van het plan is een gedragscode.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox