Shutterstock

Politiek Stikstof

Kabinet presenteert geen stikstofplan op Prinsjesdag

17 September 2021

Het demissionair kabinet presenteert op Prinsjesdag geen stikstofbeleid. De coalitiepartijen kunnen het niet eens worden over extra stikstofregels om de uitstoot te beperken, meldt het AD. Er zijn al delen uit de Prinsjesdagdocumenten gelekt.

Het was de bedoeling om wel stikstofplannen te presenteren de derde dinsdag van september. Ambtenaren waren druk met het uitwerken van verschillende stikstofbeperkende plannen voor de landbouw. Zoals de twee scenario's die het kabinet onlangs door het PBL liet doorberekenen en waarin naast uitkopen van boeren ook onteigening een prominente rol speelt. Het demissionair kabinet speelt nu de bal door naar de nieuw te vormen kabinet.

BBB komt niet
Caroline van der Plas, Kamerlid van de BoerBurgerBeweging, liet vorige week aan de Kamervoorzitter weten dat zij vanwege het continu lekken van plannen naar de pers, waaronder dat van het onteigenen van boeren, geen meerwaarde ziet in het lijfelijk bijwonen van Prinsjesdag. 

boerenbusiness.nl

Linda van Eekeres

Linda van Eekeres is meeschrijvend eindredacteur. Zij focust zich vooral op macro-economische ontwikkelingen en de invloed van de politiek op de agrosector.
Regenradar
Powered by Agroweer

Opinie Bart Kemp

Focus op het fundament van het stikstofbeleid

Achtergrond Stikstof Stemming

Broeierige anticlimax na stikstofgesprek bij Remkes

Nieuws Rabobank

Rabobank: melkveehouderij is kwetsbare sector

Nieuws stikstof

Stikstofexperts D66: krimp veestapel niet nodig

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief