Shutterstock

Nieuws Stikstof

Flevoland: geen gebied met te hoge depositiewaarde

4 Juli 2022 - Klaas van der Horst

De provincie Flevoland hoeft niet te handhaven op overschrijding van de kritische depositiewaarde (KDW) in Natura 200- gebieden. Reden is dat nergens de de achtergronddepositie deze KDW overschrijdt. Dit antwoord de provincie op een verzoek van de stichting NewMob.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

NewMob vroeg Flevoland om handhavend op te treden tegen alle (mogelijk) verstorende activiteiten in Natura 2000-gebieden. De stichting wil dat alle activiteiten gelijk worden behandeld. De provincie wijst het handhavingsverzoek van NewMob dus af, zo melden Gedeputeerde Staten (GS).

Gevoelig gebied in NOP
NewMob verbaast zich over de reactie van GS, omdat de provincie enerzijds in de Noordoostpolder een stikstofgevoelig gebied heeft geïdentificeerd waar boeren mogelijk weg moeten, terwijl ze anderzijds wel inzet op meer ecokar-excursies in de Oostvaardersplassen. Dat is iets waar de rechter juist vorige week van heeft gezegd dat dit niet mag, omdat de natuur daardoor te veel wordt verstoord. Het bezwaar tegen de uitbreiding van het aantal ritten met de ecokar was aangevraagd door de Stichting Dierbaar Flevoland. De ritten worden verzorgd door Staatsbosbeheer. De provincie had toestemming gegeven voor meer ritten.

NewMob is volgens voorzitter Jan Cees Vogelaar niet van plan om het bij de afwijzing door de provincie te laten zitten.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden