Eigen foto

Gewastour Weerdata

Welkome regen op Gewastourpercelen

25 April 2019

Na enkele droge en warme dagen is in Nederland woensdag 24 april de nodige neerslag gevallen. Echter, op welk perceel van de Boerenbusiness Gewastour viel de meeste neerslag?

Na een aantal warme en droge dagen aan het begin van de week, is de neerslag van woensdag 24 april meer dan welkom. De regen zorgt onder meer voor een goede opbouw van de ruggen en voorkomt korstvorming. Bovendien helpt de neerslag bij het voorkomen van tweewassigheid bij de uien en krijgt het droogliggende uienzaad de gewenste neerslag.

Meeste regen in Noordoostpolder
Op het uienperceel in Tollebeek (Noordoostpolder) is woensdag 24 april de meeste neerslag gevallen, want hier viel 13,7 millimeter neerslag. Ook is hier donderdag 25 april al 1 millimeter regen gevallen. 

Op het perceel in Tollebeek viel woensdag 13,7 millimeter neerslag.

Op het aardappelperceel in Spijk (Groningen) viel woensdag 24 april de minste neerslag. De teller bleef namelijk steken op 0,3 millimeter. Echter, er is ook donderdag 25 april is al wat neerslag gevallen, waardoor hier in de afgelopen 24 uur uiteindelijk 4,8 millimeter neerslag is gevallen.

Op het perceel in Spijk viel woensdag slechts 0,3 millimeter neerslag. 

Weerdata volgen
Een overzicht van alle weerdata (zowel van de aardappelpercelen als van de uienpercelen) is te vinden op de weerpagina's van de Boerenbusiness Gewastour.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden