Grimme

Aangeboden door Grimme

Niet te missen: de Hutspotdag

19 Augustus 2019

Grimme houdt woensdag 11 september de Hutspotdag bij PPO (WUR Open Teelten) in Lelystad. Dit wordt een interessante en unieke dag voor iedereen met interesse in de teelt, oogst en opslag van uien, aardappelen en peen.

Het idee voor de Hutspotdag is tijdens de Grimme Technica ontstaan. In 2019 is er immers geen grote akkerbouwmanifestatie binnen Nederland. Het was een uitdaging om in een relatief kort tijdsbestek een geschikte locatie te vinden waar de gewassen dicht bij elkaar staan en waar er ruimte is om machines tentoon te stellen. PPO (Edelhertweg 1, Lelystad) was van harte bereid hieraan haar medewerking te verlenen.

Tijd om te oogsten
Er is 3 hectare per gewas beschikbaar gesteld. Daarbij kan het grote plein tijdens de Hutspotdag gebruikt worden, evenals een tweetal hallen voor het inschuren en kisten vullen, en de catering. De gewassen zijn in het voorjaar gepoot en gezaaid met machines van Grimme en Stanhay en op 11 september is het tijd ze te oogsten.

Tijdens de Hutspotdag worden demonstraties verzorgd met machines en installaties voor het rooien en verwerken van aardappelen, uien en peen. Deze demonstraties vinden plaats in samenwerking met Asa-Lift, Tolsma-Grisnich, Mechatec en de akkerbouwbedrijven Blitterswijk Agro, Blok Agro, Mts. de Jong-Vette en Peter van Dorsser.

Hutspot met worst
De dag begint om 12:00 uur en eindigt om 20:00 uur. Voor eten en drinken wordt gezorgd. Op het menu: hutspot met worst. Graag tot dan!

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden