Ministerie niet akkoord

Geen uitstel voor nieuwe voertuigregelgeving

14 Maart 2018

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat gaat niet akkoord met het voorstel van verschillende brancheorganisaties, zoals Cumela en Fedecom, om de nieuwe goedkeuringsplicht voor getrokken landbouwvoertuigen met 1 jaar uit te stellen. Dat meldt Fedecom op haar website.

Het feit dat het overgangstermijn van 1 jaar niet geaccepteerd is door het ministerie, betekent dat de goedkeuringsplicht voor landbouwvoertuigen vanaf 1 januari 2018 actief is.

Verbeteren van integrale veiligheid
Het doel van de nieuwe regelgeving is het verbeteren van de integrale veiligheid van het voertuig en van de voertuigcombinaties. Zo gaat de nieuwe, strengere wetgeving onder meer in op de remsystemen, aslasten, onderrijbeveiliging en breedtemarkering.

 

boerenbusiness.nl

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
In tijden als deze houden we je graag op de hoogte van objectieve en transparante marktinformatie, aangevuld met heldere prijzen en noteringen. Daarom haal je deze maand meer uit jouw gratis Boerenbusiness Account. Je krijgt van ons in de maand juli 10 gratis premium-artikelen cadeau. Meld je aan
Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief