DCA Trendrapport Akkerbouw

Late oogsttijdstip zit akkerbouwafzet dwars

9 November 2015 - Redactie Boerenbusiness

De komende wordt duidelijk of de aardappelmarkt de prijs in de benen kan houden. De kaarten liggen er immers iets minder goed bij dan pakweg twee maanden geleden. Bij de export van pootgoed was al wat langer duidelijk dat die dit jaar tegen zit. Door het late oogsttijdstip bleek het niet mogelijk om enkele vroege bestemmingen te beleveren. Exporteurs zullen de schade proberen in te halen.

Ook in de uien leidt de verlate oogst tot problemen; bovenmatig veel tarra en grond sluiten sommige markten uit voor af land afzet. Aan de vraag ligt het echter niet. Op de mestmarkt is het zaak de plannen niet te lang uit te stellen. En wat er met de rente gaat gebeuren, valt onder de categorie: Eerst zien, dan geloven. 

Lees of en hoe verwachtingen en strategie moeten worden aangepast in het Trendrapport Akkerbouw van oktober 2015 genaamd ‘Teler staat voor verkoopuitdaging' en zet deze kennis om in rendement bij de verkoop van uw producten.

Abonnementhouders van DCA Akkerbouw Pro ontvangen maandelijks het Trendrapport Akkerbouw. Klik hier om een abonnement te nemen en om het trendrapport van september 2015 te downloaden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Granen & Grondstof

Brussel is eruit met regels voor graan uit Oekraïne

Analyse Granen & Grondstof

Nat weer komt Europese tarwe niet ten goede

Analyse Granen & Grondstof

Rusland blijft verrassen op de tarwemarkt

Marktupdate Granen

Tarwe laat op meerdere fronten herstel zien

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden