Alle dossiers beoordelen

Banken stellen herstelkader rentederivaten officieel vast

19 December 2016 - Redactie Boerenbusiness - 6 reacties

Maandag 19 december heeft de derivatencommissie bekend gemaakt dat het herstelkader voor rentederivaten definitief is vastgesteld, zo schrijft de AFM op haar website. De zes betrokken banken hebben ingestemd met een definitief kader. Begin 2017 start de uitvoering.

De zes grootbanken: ABN Amro, Deutsche Bank, ING, Rabobank, SNS Bank en Van Lanschot zijn verantwoordelijk voor een goede uitvoering van het herstelkader van de rentederivaten, meldt de AFM. Alle dossiers die binnen het herstelkader vallen worden getoetst.

Alle dossiers worden opnieuw getoetst

Vooral MBK-klanten komen in aanmerking voor het herstelkader. Ook wanneer klanten reeds compensatie aangeboden hebben gekregen, of ontvangen, worden hun dossiers opnieuw getoetst. In totaal gaat het om ongeveer 24.000 contracten van 19.000 klanten die door de banken opnieuw beoordeeld worden.

In december en januari worden klanten geïnformeerd over het proces en de tijdslijnen. De verwachting is dat de eerste compensatievoorstellen van de bank aan de klant begin 2017 plaatsvinden. Externe beoordelaars gaan banken controleren of zij het herstelkader goed uitvoeren. Dit team bestaat uit een groep accountants. De AFM heeft op advies van de minister van Financiën drie deskundigen aangesteld om een herstelkader op te zetten. Deze instantie houdt ook toezicht op de uitvoering.

Banken en externe beoordelaars rapporteren aan de AFM. Op zijn beurt rapporteert de instelling in maart en september van 2017 aan de minister van Financiën over de voortgang en kwaliteit. De snelheid van het traject verschilt per bank, afhankelijk van de omvang en complexiteit van de dossiers.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
6 reacties
farmer 20 December 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl//artikel/10872720/Banken-stellen-herstelkader-rentederivaten-officieel-vast]Banken stellen herstelkader rentederivaten officieel vast[/url]
Als het om terugbetalen gaat doen ze er alles aan om het traject te vertragen en is de snelheid van werken ver te zoeken.
Ben ontzettend in de problemen gekomen en kreeg amper de tijd en geen geduld van de bank.
Jappie 21 December 2016
Advocaat in de arm nemen farmer. Dan maken ze wat meer haast...
JOGEELDI 24 December 2016
Banken zijn witte boorden .................
Alleen hun belang is belangrijk
Wij boeren hebben de RABO groot gemaakt met dubbeltjes en kwartjes
Nu we ze echt nodig hebben laten ze het vaak afweten
Toch hoop ik dat we met een betere melkprijs in het vooruitzicht een HELE goede kerst mogen vieren en een gezond 2017 tegemoet gaan
gvm 24 December 2016
net een brief gelezen waarin staat dat de eerste berekeningen pas in juni klaar zullen zijn en dat het ook 2018 kan worden voor de zaak is afgerond. tot die tijd blijven ze gewoon de te hoge rente innen. Onbegrijpelijk.
joepi 25 December 2016
sorry hoor, dit is toch een kadootje van de bovenste plank!, niemand heeft hier recht op maar degene die het hardste jankt krijgt nog gelijk ook. Zelf krijg ik ook erg veel geld terug, dat is mooi meegenomen!!. Maar ik heb zelf met mijn volle verstand deze overeenkomst getekend en dacht hiermee goedkoper uit te wezen. Had ik mijn rente 10 jaar vast gezet had ik ook deze rente moeten betalen en had je niemand hierover gehoord. Maar ja dit is nederland op zijn best.
Abonnee
bemoeial 26 December 2016
Oke met volle verstand, dus bij deze verklaar je deskundig te zijn ,gevaarlijk.
cor 26 December 2016
bemoeial schreef:
Oke met volle verstand, dus bij deze verklaar je deskundig te zijn ,gevaarlijk.

Nee , hij geeft juist toe dat niet te zijn
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Podcast Valuta met Joost Derks

Zicht op lagere rentes brengt markten in extase

Nieuws Financieel

Voedselinflatie neemt af in Nederland en eurozone

Podcast Valuta met Joost Derks

Europese rente gaat eerder dalen dan verwacht

Nieuws Economie

Inflatie zonder energie neemt af

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden