Shutterstock

Nieuws Stikstof

Kabinet en boeren zoeken juiste golflengte in stikstof

28 Januari 2020 - Wouter Baan - 10 reacties

Minister president Mark Rutte en landbouwminister Carola Schouten gaan woensdag 29 januari met boeren en natuurorganisaties op een informele manier in gesprek over de stikstofcrisis. 

De bedoeling van het gesprek is om onderling op dezelfde golflengte te komen en te brainstormen over oplossingsrichtingen. Het gesprek vindt plaats in het gebouw van Radio Kootwijk, midden op de Veluwe. Voorafgaand aan het gesprek bezoeken Rutte en Schouten eerst een melkveebedrijf. Vervolgens gaan de bewindslieden met boswachters 'op safari'. 

Het kabinet heeft er baat bij om snel structurele oplossingen te hebben voor de stikstofcrisis. Volgende week woensdag 5 februari hervatten Rutte en Schouten ook de gesprekken met het Landbouw Collectief. Actiegroep Farmers Defence Force heeft boeren opgeroepen om die dag massaal naar Den Haag af te reizen. Zij vinden dat het kabinet zich niet houdt aan de toezeggingen die eind 2019 zijn gedaan. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
10 reacties
tot hier en niet verder 28 Januari 2020
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/10885696/kabinet-en-boeren-zoeken-juiste-golflengte-in-stikstof]Kabinet en boeren zoeken juiste golflengte in stikstof[/url]
Woensdag 29 januari in gesprek met de boeren daarna met het landbouwcollectief, morgen zal de boeren toch ook wel het landbouwcollectief zijn mag ik hopen! Anders zou het de boeren morgen sieren als ze wegbleven!
Abonnee
Fortissimo 28 Januari 2020
Rustaaaagh Rutte! Wij boeren zijn ff het actieve geheugen van de Nederlanders aan het bijwerken. Nog een paar weekjes en dan in de blackbox van het RIVM gekraakt. Dan is het tijd om verder te keuvelen. Nu gezellig een kopje groene thee met Natuurmonumenten en Carooltje gaan doen. Wie weet bloeit er wat op Marc.
? 28 Januari 2020
Zou Rutten nu aan de boeren ook zijn excuus aanbieden wat hij zelf ze aandoet, of kan dat pas over 75 jaar (slijmbal)
Kjol 28 Januari 2020
Praten heeft geen zin, de MOB bepaalt uiteindelijk wederom wat er gebeurt. Zolang de wetgeving niet juist is blijft het een zinkend schip.
Student 29 Januari 2020
En nog steeds zijn er boeren onder ons die op dit forum zich anoniem (gebruikersnaam vraagteken) zichzelf durven te vergelijken met slachtoffers van holocaust. Ga je toch eens diep schamen man. Doe gewoon niet zo zielig. Zorg dat je eens buiten komt en dan ook nog eens in het dorp of in de stad. Praat niet alleen met andere boeren maar ook met mensen uit andere sectoren. We zijn echt niet de enige ondernemers die het niet altijd makkelijk hebben. Praat je zelf niet alleen de put in want Nederland heeft veel waardering voor ons. Velen van ons tonen goed ondernemerschap en spelen in op alles wat er speelt. Maar man wat ik ben ik dat populistische gejank dat we onderdrukt worden beu. Iedereen heeft wat te zeuren. De mensen uit het onderwijs over werkdruk. De mensen uit de fabrieken over robots die het werk overnemen. De mensen van de bank over het europees rente beleid. Het is allemaal waar maar je bent altijd nog zelf aan zet om kansen te zien en te benutten.
Abonnee
rollade 29 Januari 2020
over anonimiteit gesproken ??? ........ studentje
Boerin 29 Januari 2020
Ik ben het helemaal met je eens student! Gelukkig zijn er ook nog jonge agrariërs die het wel snappen. Ipv de FDF ers die maar schreeuwen om aandacht als een stel kleine kids en vervolgens niet in gesprek gaan op het moment dat het kan. En dan vervolgens de 5e maar roepen dat er niemand naar ze luistert. Ik heb altijd geleerd dat er naar je geluisterd wordt als je ook bereid bent om naar anderen te luisteren....
? 29 Januari 2020
Beste student, nog meer geloven wat je op school leert, zul je zeker nooit voor jezelf bekwaam worden, maar zo heeft Rutte ze het liefst
! 30 Januari 2020
?
gecondoleerd met de waarheid
We stonden erbij en keken ernaar, democratie en christencultuur is verworden tot een multiculturele marcplaats.

Rut tot het bot.
Piet 31 Januari 2020
het werk van den Uyl is bijna opgevreten van aardgasleiding voor waterstoftransitie tot woz verslaafde tweeverdieners met verkochte sociale woningbouw en landbouwgrond aan doorstroompolitici

boeren zijn slechts de eerste, iedereen weet dat we zullen boeten voor huidige decadentie als nr 6 op kankerranglijst wereldwijd nog zonder 5G met glyfosaat lobbycratie bayer, in het land van verdeel en heers en waarbij negeren verkocht word als tolerantie, dit land is ziek
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Achtergrond Stikstofstemming

Renure-succes Adema, nu nog overbruggingsboei

Achtergrond Stikstofstemming

EU vreest BBB-effect en snijdt dieper in Green Deal

Achtergrond Emissie

CO2 dicteert waarde voeding en verwart beleid

Achtergrond Stikstofstemming

Rechtse vier weer om tafel in schurende formatie

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden