NVWA

Nieuws NVWA

Inspecteur-generaal NVWA stapt op

11 Maart 2020 - Erik Colenbrander

De hoogste ambtenaar van de NVWA, inspecteur-generaal Rob van Lint, heeft minister Schouten van LNV  laten weten per 1 mei 2020 terug te treden. De ondernemingsraad heeft onvoldoende vertrouwen in hem.

De Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) heeft een grondig proces achter de rug waarbij de oorzaken van problemen in de organisatie zijn geanalyseerd. Er is geconcludeerd dat er een fundamenteel andere werkwijze nodig is om stap voor stap tot verbeteringen te komen. Deze nieuwe werkwijze is op tal van plekken al in de organisatie te zien, aldus de NVWA in een persverklaring. 

Vertrouwen noodzakelijk
In deze verklaring licht Rob van Lint (foto) zijn terugtreden toe: “Na het stopzetten van de ontwikkeling van het nieuwe ICT-systeem Inspect is besloten een herbezinning te doen over de manier waarop de NVWA zichzelf kan verbeteren. Het vertrouwen van de Ondernemingsraad in mij als inspecteur-generaal en in de door mij voorgestelde aanpak van deze veranderingen in de komende jaren is absoluut noodzakelijk. Daarom heb ik besloten terug te treden. Dit gaat mij aan het hart, omdat ik me de komende jaren graag sterk had willen maken voor de NVWA.”

Nog geen opvolger
In een reactie zegt minister Carola Schouten van het ministerie van LNV dat ze de keuze respecteert. Ze bedankt Van Lint voor alle geleverde inspanningen, sinds hij in juli 2017 startte als inspecteur-generaal. De minister gaat spoedig met de NVWA in overleg hoe de herbezinning verder vorm te gaan geven en hoe de post van inspecteur-generaal per 1 mei wordt ingevuld.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden