MF

Aangeboden door MF

Stage 5 is de nieuwe norm in emissiebeperking

24 April 2020

Akkerbouwers, loonwerkers en aannemers zoeken in toenemende mate trekkers die zich zowel ecologisch als economisch onderscheiden. Een laag brandstofverbruik en emissienormen zijn daarbij veelal leidend. Ook overheden stellen steeds vaker eisen bij gunning van opdrachten. De emissiearme Massey Ferguson 7700S Dyna-VT Stage 5 tractoren blijken hiervoor een solide basis.

Massey Ferguson introduceerde 16 jaar geleden de 6 cilinder MF 7480 Dyna-VT. Deze trekker van 145 pk beschikte destijds al over een traploze transmissie met instelbare reactiemogelijkheden om zeer ‘zuiver’ te rijden op voetpedaal of pookje. In de praktijk realiseerden de chauffeurs een lagere belasting voor zichzelf, meer capaciteit én een lager brandstofverbruik. Niet vreemd dus dat deze trekkers in hun marktsegment al snel een koppositie verwierven.

Zwaarder en zuiniger
Een trend van de laatste jaren is dat akkerbouwer en aannemers in de groenvoorziening steeds vaker kiezen voor meer vermogen in verband met capaciteit én grotere werkbreedtes, inclusief de toepassing van bijvoorbeeld afzuigtechnieken. In combinatie met de scherpere emissienormen, ontwikkelde Massey Ferguson de MF 7700S Dyna-VT Stage 5 waarbij een aantal oplossingen zijn gebundeld:

  • De energiezuinige trekker voldoet aan de hoogste emissienorm en is daardoor inzetbaar bij akkerbouwers en aannemers die hoge eisen stellen in het kader van de CO2 prestatieladder.
  • De trekker is dusdanig gebouwd dat een toelaatbaar totaalgewicht (GVW) van 14.000 kg het mogelijk maakt dat de trekker (ook met bijvoorbeeld een aangebouwde maaiarm) binnen het wettelijk kader van de wegenverkeerswet blijft.
  • Het extra vermogen van de 6.6 liter AGCO-power 6 cilinder (nu ruim 200 pk) maakt het bovendien mogelijk dat de trekker zeer goed in staat is de nieuwste werktuigencombinaties aan te drijven.

Voldoen aan Stage 5
Massey Ferguson maakt in deze vermogensklasse al 10 jaar gebruik van AGCO Power (voorheen Sisu) motoren van 6.6 liter inhoud. Gebruikers roemen de 4 kleps commonrail motoren met Bosch injectoren en is ook geroemd om zijn prima prestaties en hoge betrouwbaarheid. In de MF7600 modellen werd daarbij voor het eerst gebruik gemaakt van SCR-techniek (AdBlue) om te voldoen aan de toenmalige Stage 3B eisen. MF introduceerde als eerste trekkermerk SCR-techniek op trekkers en heeft met deze techniek inmiddels al 12 jaar ervaring.

Om binnen de Stage 5 normen te blijven, zijn aanvullende componenten ontwikkeld als een Scoot Catalyst. Uitstoot van NOX en fijnstof zijn via van onderhoudsvrije componenten tot een minimum beperkt. Ook is Massey Ferguson er samen met AGCO Power in geslaagd om stilstand ten behoeve van regeneratie van de filters te voorkomen. De trekker is daardoor de gehele dag maximaal inzetbaar.

Wilt u meer weten over de gunstige emissienormen van de Stage5 modellen? Neem dan vandaag nog contact op met de dealer.

Compacte opbouw maaizuigcombinatie
Fabrikant Herder en haar Nederlandse distributeur LMB Wim van Breda ontwikkelden voor de MF7700S Dyna-VT een maaizuigcombinatie met een nieuwe giek. Deze heeft een unieke transportpositie, waardoor de transporthoogte lager dan 4 m is. En met de aangepaste pompaandrijving kan de trekker bij slechts 1.750 motortoeren met een gunstig vermogen en koppel haar werk doen. Het blijft daarmee ver weg van het maximum toerental. Dat bespaart veel brandstof.

Vraag vanuit de markt
De bijzondere combinatie van Massey Ferguson en Herder heeft de belangstelling getrokken van een groot aantal professionele aannemers in de groentechniek. De eerste drie combinaties op basis van een MF7719S Dyna-VT zijn overgedragen aan Krinkels BV, een landelijk opererend bedrijf in de groentechniek. Zij zijn een integrale speler in het onderhoud van infrastructuur en openbare ruimte in Nederland en hebben Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hoog in het vaandel.

Deze businesscase is powered by:
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden