Eigen foto

Aangeboden: Farmers Funding & Advies

Hoe ziet u zichzelf als toekomstboer?

30 April 2021

De agrarische sector is de afgelopen decennia steeds onderhevig geweest aan veranderingen. Waarschijnlijk de meest in het oog springende verandering is ingezet door Sicco Mansholt, minister van landbouw van 1945 tot 1958. De woorden 'schaalvergroting' en 'ruilverkaveling' hoorden bij het toenmalig beleid van Mansholt. Dit heeft geleid tot een afname van het aantal agrariërs en een toename van de professionalisering en totale productie.

Welke weg gaat de agrarische sector het komende decennium inslaan? Als het aan eurocommissaris Frans Timmermans ligt, de drijvende kracht achter de Green Deal, gaan komende jaren grote veranderingen plaatsvinden. Hiervoor willen Timmermans & Co onder andere dat het gebruik van pesticiden met 50% afneemt, dat van meststoffen met 20% en het gebruik van antibiotica met 50% slinkt. Ook moet 25% van de landbouwgrond op biologische wijze worden gebruikt en dit alles binnen een tijdsbestek van 10 jaar.

Nederlandse agrarisch sector veerkrachtig en innovatief
Hoe de Nederlandse agrarisch sector er werkelijk over 10 jaar uit komt te zien weet niemand 100% zeker. Iets wat wel vast staat en in het verleden meerdere keren bewezen is, is dat de Nederlandse agrarisch sector veerkrachtig en innovatief is. Agrarisch ondernemers spelen al jarenlang in op veranderingen in de markt, nieuw overheidsbeleid, technologisch ontwikkelingen en veranderende maatschappelijke opvattingen. Hierdoor zijn Nederlandse agrariërs vandaag de dag nog steeds een voorbeeld voor de rest van de wereld.

Kortom, de Nederlandse agrarische sector is de afgelopen decennia sterk veranderd en zal dit in de toekomst ook blijven doen. Hierop dient u als agrarisch ondernemer in te spelen om succesvol te kunnen blijven ondernemen.

Stageonderzoek naar toekomstboer
In het kader van mijn stageonderzoek bij Farmers Funding & Advies probeer ik, Arno van Vugt, 3e jaars student bedrijfskunde aan HAS Hogeschool in Den Bosch, in beeld te brengen hoe u het komende decennium succesvol denkt te blijven ondernemen. Gaat u dit bijvoorbeeld alleen of juist samen met anderen doen? Wilt u het bedrijf expanderen of juist niet? Kortom, een aantal vragen die inzicht geven in hoe u zichzelf ziet als toekomstboer.

Enquête invullen en kans op gratis adviesgesprek
U zou mij enorm helpen door mijn enquête in te vullen. Dit kost u slechts 5 minuten, maar is ons veel waard. De gegevens blijven anoniem en we verloten 5 tegoedbonnen voor een gratis adviesgesprek. Wilt u meer weten over Farmers Funding & Advies, klik dan hier.

Deze businesscase is powered by:
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden