Tönnies

Nieuws Tönnies

Familie Tönnies wil concern zelf verder ontwikkelen

5 Augustus 2021 - Stef Wissink

De Duitse vleesverwerker Tönnies blijft een familiebedrijf. Dit heeft het in een verklaring bekendgemaakt. Robert, Clemens en Maximilian Tönnies behouden hun aandelen en de familie heeft mogelijkheden voor de toekomstige eigendomsstructuur onderzocht.

De familie Tönnies is tot tot de conclusie gekomen dat de huidige structuur de best passende is om het bedrijf op een goede manier voort te zetten. De aandelen van het bedrijf zijn momenteel voor 50% in handen van Robert Tönnies en voor 50% van Clemens en Maximilian Tönnies. Naast het besluit om het bedrijf niet te verkopen, geeft het ook aan de dat de neuzen weer dezelfde kant op staan. De afgelopen jaren was er geregeld onenigheid over de te volgen koers.

Verder investeren in biologisch en vegetarisch
Naast de beslissing over de eigendomsstructuur in de toekomst, maakte het concern ook bekend de komende jaren in de bedrijfsontwikkeling de focus te willen verleggen. De focus zal meer komen te liggen op duurzaamheid, klimaatbescherming en dierenwelzijn. Daarbij moeten de activiteiten op gebied van biologisch vlees en plantaardige vleesalternatieven verder ontwikkeld worden.

Tönnies wil met het bericht een einde maken en de geruchten over de mogelijke verkoop. Het bedrijf hoort bij Europa's grootste vleesverwerkers en slachtte in 2020 ongeveer 20,8 miljoen varkens, waarvan 16,3 miljoen in Duitsland. De omzet bedroeg ruim €7 miljard, wat een fractie lager is dan in 2019. Het bedrijf kreeg vorig jaar veel kritiek vanwege een grote corona-uitbraak op één van haar productielocaties. De slachterij van het bedrijf in Rheda-Wiedenbrück lag daardoor een tijd stil, of draaide met een verlaagde capaciteit.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Stef Wissink

Stef Wissink is redacteur bij Boerenbusiness en schrijft over de actuele marktontwikkelingen op de zuivel- en varkensmarkt. Ook volgt hij de Nederlandse en internationale agribusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Vleesconcern Tönnies wil uitbreiden naar Afrika

Analyse Varkens

China wil varkenscyclus onder controle krijgen

Nieuws Varkens

Duitse varkensprijs verrast en zet opnieuw tandje bij

Opinie Wouter Baan

Slachterijen mis je pas als ze er niet meer zijn

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden