Shutterstock

Nieuws Economie

Nederland met inflatie niet meer bij koplopers in EU

18 Mei 2022 - Linda van Eekeres

In de eurozone was de inflatie in april, met 7,4%, hetzelfde als in maart. De inflatie in de hele Europese Unie steeg wel: van 7,8% naar 8,1%. De Nederlandse inflatie daalde van 11,7% naar 11,2%. Nog steeds hoog, maar in maart waren er meer landen met een nog hogere inflatie dan in april. 

De inflatie in Estland spant de kroon, met 19,1%. Dat was in maart nog 14,8%. Daar waar eerder alleen Estland en Litouwen (15,6% in maart, 16,6% in april) een nog hogere inflatie hadden dan Nederland, komen daar nu Tsjechië (13,2%), Letland (13,1%), Bulgarije (12,1%), Roemenië (11,7%) en Polen (11,4%) bij.     

In Zwitserland stijgt het prijspeil nog altijd het minste. De inflatie bedroeg daar in maart 2,2% en in april 2,3%. In Frankrijk werden de prijzen in april op jaarbasis 5,4% hoger. Dat was 5,1% in maart. Duitsland kende in april een inflatie van 7,8%, tegenover 7,6% in maart. In België bleef de inflatie vorige maand stabiel op 9,3%. Energie heeft nog steeds een grote bijdrage aan de inflatie, maar speelde in april wel een minder grote rol dan in maart. 

De inflatie volgens de Europees geharmoniseerde consumentenprijsindex (HICP) bedraagt 11,2%. Volgens de consumentenprijsindex (CPI) die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) eerder deze maand publiceerde over april is dat 9,6%. Dit was 9,7% in maart.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Linda van Eekeres

Linda van Eekeres is meeschrijvend eindredacteur. Zij focust zich vooral op macro-economische ontwikkelingen en de invloed van de politiek op de agrosector.

Meer over

Inflatie
Regenradar
Powered by Agroweer

Podcast Valuta met Joost Derks

Zicht op lagere rentes brengt markten in extase

Nieuws Financieel

Voedselinflatie neemt af in Nederland en eurozone

Podcast Valuta met Joost Derks

Europese rente gaat eerder dalen dan verwacht

Nieuws Economie

Inflatie zonder energie neemt af

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden